nieuws > overzicht > nieuwsbericht
Nieuwsbericht
Publisiteitsprizen 3-1-2005

BBC- en Sinterklaasuitzending winnen publiciteitsprijs Sneek

Burgemeester drs. Arno Brok maakte tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur van Sneek de winnaars van de Publiciteitsprijs bekend.

De uitzending van het BBC-programma 'Holiday 10 best' waarin Sneek werd genoemd als de vijfde beste watersportplaats ter wereld én de uitzending van de intocht van Sinterklaas via Omrop Fryslân Tillevyzje staken volgens de jury deze keer uit boven de publicitaire waarde van een heleboel andere genomineerde personen, bedrijven of instellingen. De beide televizie-uitzendingen kregen beide een eerste prijs in de vorm van Waterpoorttaarten van banketbakkerij De Korenbloem. Ze werden in ontvangst genomen door vertegenwoordigers van Sneek Promotion en de VVV, die verantwoordelijk waren voor het BBC-succes en door de Vereniging Sneeker Zakenlieden die de Goedheiligman een warm onthaal bereidde.

Eervolle vermeldingen waren er voor de atletiekvereniging Horror en banketbakkerij De Korenbloem. Horror timmerde voor Sneek aan de weg met de traditionele Sneek-Bolsward-Sneek loop en de Slachtemarathon. De Korenbloem won verschillende prijzen met producten uit de bakkerij en werd daarnaast uitgreoepen tot de op één na beste banketbakkerij van Nederland.

Daarnaast was de jruy vervult van trots door de prestaties van de Sneker muziekkorpsen: 'al jaren op een soms onwaarschijnlijk hoog niveau', de Olympische prestaties van de dames Poiesz, Adema en Ten Dam en het modelspoormuseum.

bron: website gemeente Sneek ( www.sneek.nl )
 
 
<< nieuws overzicht