nieuws > overzicht > nieuwsbericht
Nieuwsbericht
LiterÍr Sirkwy Ď05 25-3-2005

LEEUWARDEN Ė Van 10 april tot en met 1 mei 2005 vindt It LiterÍr Sirkwy plaats: twintig schrijvers/dichters/performers die op zes podia verspreid in Frysl‚n hun werk voor het voetlicht brengen. Jouke Hylkema, Tsjisse Hettema, Elmar Kuiper, Hein Jaap Hilarides, Grytsje Schaaf, Abe de Vries, Matty de Vries, Cornelis van der Wal, Antsje van der Zee, Marc Kooij, Arjan Hut, Janneke Spoelstra, Henk van der Veer, Robert Jan Fokkema, Johan Veenstra, Bert Kobus, Remco Kuiper en Jabik Veenbaas, zullen in wisselende samenstelling op diverse podia verschijnen. Daarnaast zal iedere keer een open podium ruimte bieden aan andere schrijvers en/of dichters om voor te dragen uit eigen werk.

Zondag 10 april wordt om 17.00 uur in de Lichtboei te Harlingen het startschot gegeven van It LiterÍr Sirkwy '05. Daarna, achtereenvolgens, op 14 april om 20.00 uur in de Irish Pub te Sneek, 18 april om 20.00 uur in het Posthuis Theater te Heerenveen, 22 april om 19.30 uur in de Openbare Bibliotheek te Franeker, 24 april om 17.00 uur bij Jaep Meems te Twijzelerheide. De finish is op zondag 1 mei om 20.00 uur in Theater Romein te Leeuwarden. Overal vrije toegang.

It LiterÍr Sirkwy is een initiatief van It Skriuwersboun om schrijvers en dichters meer gelegenheid te bieden zich te presenteren. Het initiatief is geboren uit de behoefte om voor de Friese literatoren meer podia te creŽren. De literaire programma's zijn breed van opzet: zowel proza als poŽzie en andere performances komen aan bod, zo zal ieder optreden worden opgeluisterd met diverse vormen van media art en live muziek. De organisatie en presentatie is in handen van de heren Jansma en Wijngaarden. Voor meer informatie: www.literersirkwy.nl 
 
<< nieuws overzicht