nieuws > overzicht > nieuwsbericht
Nieuwsbericht
De Moanne breidt abonneebestand met een kwart uit 8-4-2005

LEEUWARDEN - Het Friese culturele maandblad De Moanne heeft met ťťn avondje bellen zijn abonneebestand met ruim een kwart uitgebreid.
Medewerkers van de redactie, van de uitgevers AfŻk en Koperative Utjowerij (KU) en enkele vrijwilligers konden woensdagavond na een paar uur bellen 30 jaarabonnees en 109 proefabonnees noteren. Daarmee steeg het abonneebestand van 544 naar 683 adressen.

De Moanne ontstond in 2002, toen literair tijdschrift Trotwaer werd verbreed tot cultureel tijdschrift. Met de provincie werd afgesproken dat die het blad in ieder geval vier jaar lang zou subsidiŽren. Een van de voorwaarden voor subsidiŽring na 2006 was dat er in dat vierde jaar 1200 abonnees zijn.

Op het moment dat die afspraak werd gemaakt, was Trotwaer/De Moanne een uitgave van de KU. Inmiddels is ook de AfŻk aangeschoven als uitgever.

Volgens AfŻk-directeur Koen Eekma is 1200 abonnees niet reŽel. Dit zegt hij op grond van de oplage van vroegere tijdschriften als de Strikel en Trotwaer en van de oplagen van vergelijkbare Nederlandse literaire en culturele tijdschriften.

Eekma: ,,Dy ha faak noch minder abonnees, dat relatyf hat De Moanne der no al in hiele soad. Ik tink dat 750 abonnees yn 2006 in stik reŽler is as dy 1200.''

Tot dusver was de werving van abonnees beperkt gebleven tot boekenmarkten, literaire avonden en het aanschrijven van AfŻk-cursisten. Eekma wil een van de komende weken een tweede belronde houden.

( Bron Leeuwarder Courant )

 
 
<< nieuws overzicht