dagboek > overzicht
Dagboek júny 2024Bekiek hele maand 
 
12 júny om 16:47
 
Slope & bouwe





Ut is fan alle tiden: slope en bouwe in'e stad. Fanmiddach foar GrootSneek un artikeltsje skreven over un stukje Sneek dat de laatste jaren ferandere in un rňtte kies. Der komt nou ferandering in. Blij met!

Start ontwikkeling IJlsterplein, voormalig bedrijfspand Bo-Rent wordt gesloopt


SNEEK- Het gebied nabij de Watertoren in Sneek moet een aantrekkelijk visitekaartje worden voor de stad. Het IJlsterplein vormt daarbij de entree van de historische binnenstad en is een mooie en centrale plek om te wonen. Het gebied heeft nu niet de uitstraling die het zou moeten hebben en daar komt verandering in. Er worden 40 appartementen en 10 rijwoningen gebouwd, die qua uitstraling aansluiten bij de historische binnenstad van Sneek. Het voormalig bedrijfspand van Bo-Rent zal hiervoor plaats moeten maken.

Doorn in het oog

Met een ‘dit was mij al jaren een doorn in het oog’, sloeg ‘buurman’ Henk Greidanus de spijker op z’n kop. Greidanus die in de naastgelegen monumentale Water z’n reclame- en ontwerpbureau Greyd heeft, is dan ook maar wat blij dat het gebied nu ook daadwerkelijk aangepakt wordt.

Wethouder Michel Rietman mocht onder leiding van Rodney van Duinen van TN Slopen & Saneren, de eerste balkons slopen: ‘Samen Sneek mooier maken’, aldus de wethouder. Rietman riep verder andere pandeigenaren in Sneek verpauperde panden aan te pakken. “Er gebeurt gelukkig al wat maar het kan een tandje meer”, weet de wethouder.