Dagboek júny 2024Bekiek hele maand

25 júny om 20:54

Oranje lacht, Oranje huilt

SNEEK- Nederland- Oostenrijk. Even voor de klok van zes uur vanavond, zat de stemming bij de tientallen voetbalfans die zich bij Café de Kroon hadden verzameld er nog helemaal in. Met andere woorden er werd gelachen,
Maar het lachen verging de Nederlanders al snel, de Oostenrijkers bleken zeker in de eerste helft heer en meester. Meteen na rust poetste Oranje meteen de 0-1 achterstand weg, 12 minuten later stonden de Oostenrijkers echter alweer voor.

Depay scoorde in de 75ste minuut de gelijkmaker, maar nog geen vijf minuten later lag doelpunt nummer 3 achter Oranjedoelman Verbruggen. Daar bleef het bij.

Het Nederlands Elftal mag als een van de vier beste nummers drie nog wel proberen in de achtste finales tegen een sterke tegenstander. Wie dat is, is nu nog niet bekend, plaats en tijd ook nog niet.