dagboek > overzicht
Dagboek maart 2018Bekiek hele maand 
 
12 maart om 17:40
 
Nieuw toneelgezelschap speelt in Schuttersheuvel en De Spil

Sneek- Zaterdag a.s. 17 maart om 20.30 uur in wijkgebouw De Schuttersheuvel beleeft AMATO haar premičre als toneelgezelschap. Een dag later, zondag 18 maart, volgt een voorstelling in De Spil ’s middags om 16.00 uur. Ze doen dat met de eenakter Tearoom Fantasy.

AMATO staat voor AMAteur TOneel en is een toneelgroep die eind 2017 is opgericht door drie vriendinnen. Het drietal wilden graag samen op de planken staan, dit was de reden om een eigen toneelgroep te beginnen. Anneke Hondema was bereid om hun de kneepjes van het vak bij te brengen en de regie op zich te nemen. Gezien haar ervaring als speelster in verschillende toneelstukken en eigen toneelgroep Teater Tsja de aangewezen persoon.
Tearoom Fantasy van auteur Maja Reinderman

Drie dames van middelbare leeftijd komen elke dinsdagmiddag bij een in Tearoom Fantasy om de afgelopen week te bespreken. Truus praat over haar kleinkind, Annie over het boek dat ze aan het schrijven is en Sara over haar werk als cabaretičre. Adrie zit die middag net een kop koffie te drinken en hoort de verhalen met verbazing aan. Wil, de eigenaar van de tearoom, hoort de verhalen iedere week aan en hij weet hoe de vork echt in de steel zit. Tenminste, dat denkt hij…

Rolverdeling

Damesrollen: Annemarie Martens, Ditty Weerts en Jeanetta Altenburg

Tearoom eigenaar: Ronald Postma Gast: Bert-Jan Pruim

Regie: Anneke Hondema

Licht en geluid: Frans Tichelaar

Muziek: Ronald Postma

Kaarten á € 5,- zijn te verkrijgen bij bovengenoemde personen en aan de kassa’s bij de Schuttersheuvel en De Spil.

Voor vragen kunt u bellen met Annemarie telnr. 0515-423432
https://www.facebook.com/amatosneek/