dagboek > overzicht
Dagboek maart 2018Bekiek hele maand 
 
30 maart om 12:30
 
Fan pc naar cover...Friesland Post

Alle kearen is ut wear un feestje om ferhalen dy't ik op myn pc tikt hew teruch te siën in kranten en tydskriften. Dizze maand o.a. ut coverferhaal fan de Friesland Post. In febrewary hew ik tegare met Sneker fotograaf Tom Coehoorn op pad weest. Earst bij herderin Tamara van de Bosch en ok nňch bij un restauratňr. De Friesland Post redaksy gaat altyd heel sňrchfuldech met myn kopy om en de stukken wurden fantastys opmaakt. Suk sęch un feestje!

Su begint ut coverferhaal:

"Welkom in de wereld van zorgherderin Tamara

Een felle zon schijnt over de weilanden In de buurt ten noorden van Oldeberkoop. Een schrale februariwind waait ons in het gezicht als we op een zandpad de auto neerzetten. De sloten zijn in deze laatste week van de sprokkelmaand bevroren. Toch wordt het weer voorjaar!

In een omheind stuk land dartelen de lammetjes van de schaapskudde, die Tamara van den Bosch (32) hoedt, uitgelaten om de ooien. Welkom In de wereld van zorgherderin Tamara, want de jonge vrouw heeft nIet alleen de zorg voor de kudde Schoonebeker heideschapen, maar ook voor mensen die extra aandacht nodig hebben. Zij gaan met de herders mee om hand- en -spandiensten te verrichten..."