dagboek > overzicht
Dagboek april 2018Bekiek hele maand 
 
5 april om 12:31
 
Waadhoekekoor De Bútsoekers in kerkje Goënga

Sneek- Op zondag 22 april geeft het Waadhoekekkoor De Bútsoekers een concert in het dorpskerkje van Goënga.

Het Waadhoekekoor De Bútsoekers uit St. Annaparochie werd vijftien jaar geleden opgericht in de vorm van een shantykoor. Echter in de loop van de afgelopen jaren heeft dit koor wat het genre betreft een flinke koerswijziging ondergaan en is uitgegroeid tot een allround koor wat van alle markten thuis is.

Het huidig repertoire bestaat uit o.a. Engelstalige ballads (enkele zijn zelfs in het Fries vertaald), en met name grote hits van wereldsterren uit de jaren ’60, ’70 en ’80 uit de vorige eeuw. Zo komen we namen tegen als die van Elvis Presley, The Everley Brothers, Jim Reeves, The Monkeys, Fats Domino, Udo Jürgens, Neil Diamond, Cat Stevens, maar ook van eigen bodem : Rients Gratema, The Cats, Marco Borsato en vele anderen. De nieuwste loot aan de muzikale stam zijn bekende musical liedjes.

Het combo wat het koor begeleid bestaat uit de twee gitaristen Joop Schulp en Johannes Fokkema en de veelzijdige Tseard Nauta. Deze bespeelt de toetsen, alsmede accordeon en viool. Vaak is ook een drummer van de partij. Het geheel staat al bijna 10 jaar onder leiding van dirigente Marijke Rodenburg, die daarnaast ook als zangeres haar “vrouwtje” staat. Bij een aantal nummers wordt het publiek vaak uitgenodigd om met het koor mee te zingen.

Vandaar de naam: “Back tot the sixties meezingmiddag”. Kortom: voor een oer gezellige middag op zondag 22 april naar de kerk van Goënga. We beginnen om 15.00 uur, maar wees op tijd want vol=vol, en het aantal plaatsen is niet onbeperkt. Wilt u meer van ons weten ??. www.butsoekers.nl

Dirigente: Marijke Rodenburg
Muzikale begeleiding:
Joop Schulp en Johannes Fokkema: gitaar
Tseard Nauta: piano, viool en accordeon
Aanvang: 15.00 uur
Toegang gratis met na afloop “Het ponkje”
Daarna: “Meet en Greet in de Kosterij”