dagboek > overzicht
Dagboek mei 2018Bekiek hele maand 
 
30 mei om 20:01
 
Bouwrijp maken voormalig grondgebied Lampe-fabriek van start

Sneek-Vanaf morgen zal door het grond- en sloopbedrijf WMR gestart worden met het gedeeltelijk bouwrijp maken van het nu reeds 10 jaar braakliggende terrein waar vroeger de fabriek van Lampe stond aan de Julianastraat.

Vandaag is een kraan geplaatst en vanaf vrijdag zal gestart worden met het rooien en afvoeren van de grotere struiken. Vanaf maandag zal met het verwijderen van oude muurdelen worden aangevangen. Aansluitend zal er grond en puin worden afgegraven, worden afgevoerd en zal er nieuwe grond aangevoerd en ingereden worden.

De verwachting is dat eind volgende week het werk voor deze 1ste fase gereed is en daarmee kunnen de eigenaren van de huizen aan de Dr. Boumaweg hun verdiepte tuinen gaan inrichten en gebruiken. Het geheel zal met passende erfscheiding worden afgesloten.

Tweede fase

De 2de fase omvat het bouwrijp maken van het gedeelte buiten de nieuwe deelpercelen van de Dr. Boumaweg-bewoners. Dit deel van het grondgebied is bestemd voor nieuwbouw, wat nog in de planfase zit. De verwachting is dat uiterlijk kort na de komende winter ook hier gestart kan worden met bouwrijp maken en aansluitend bouwen van de nieuwe woningen. Uiteraard pas nadat daarvoor de gebruikelijke inspraakprocedures gevolgd zijn.

Bovenstaande wordt uitgevoerd door QProm Projectmanagement BV, vertegenwoordigd door Quintus J. Lampe.