dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2018Bekiek hele maand 
 
6 augustus om 12:18
 
Spetterend optreden Putkapel bij ’t Ouwe Vat


Sneek- Zuurpruimen (‘eekmiegers’ in onvervalst Snekers) zeggen dat het optreden van de Putkapel op zondagmiddag bij ’t Ouwe Vat in de Sneekweek elk jaar hetzelfde is. Onzin!! Het is een prachtige traditie, eerst met ‘de Blauhúster’ en nu al weer een aantal jaren met de Putkapel. Er wordt een fantastisch muzikaal feestje gevierd met honderden Snekers en toeristen.

En niet te vergeten oud-Snekers! Het is hen een grote reünie die z’n weerga niet kent. Elk jaar zijn er ook weer bezoekers die het feest voor de eerste keer mee maken en zich verwonderen over de perfecte sfeer. Een vrouw uit Sliedrecht die gister ‘debuteerde’ stak de loftrompet over het feest. “Ik ben verkocht, ik kom volgend jaar zeker terug!”

Op het dek van ‘de Dorstlesser’ stonden divers zomers gekleede Putkapelfans te swingen en te drinken. Regelmatig werd er een bommetje gemaakt, wat zo nu en dan toch wel even link was als er bootjes met buitenboordmotoren langs voeren.

En de Putkapel? Die speelde dat het een lieve lust was, onvermoeibaar! Spelen onder dergelijke prachtige weersomstandigheden is een groot feest! En de muzikale kwaliteit van de Putkapel leek wat dat betreft gelijke tred te houden met de zomerse temperaturen. Klasse Putkapel!