dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2018Bekiek hele maand 
 
7 augustus om 20:56
 
Reklame

Sneek- Vanaf afgelopen zaterdag 4 augustus besteedt MAX opnieuw aandacht aan het skűtsjesilen.Twee weken lang ziet de kijker wedstrijdverslagen en reportages van het SKS kampioenschap skűtsjesilen in Friesland. Het Skűtsje Journaal is van zaterdag 4 tot en met vrijdag 17 augustus elke dag live te zien op NPO 1.

Na een succesvolle reeks uitzendingen in 2017, slaan Omroep MAX, Omrop Fryslân en de Sintrale Kommisje Skűtsjesilen opnieuw de handen ineen. MAX-presentatrice Carrie ten Napel presenteert dagelijks het Skűtsje Journaal.


In het programma onder andere de wedstrijdverslagen, voorzien van commentaar van Eelke Dykstra. Hij is schipper en meervoudig kampioen skűtsjesilen. Verder wordt door middel van reportages uitgelegd welke verschillende functies er aan boord en rondom het skűtsje zijn. Ook wordt ingegaan op de historie van de skűtsjes die meevaren in het kampioenschap.

Hans Wiegel en Arno Brok.

Te gast aan boord bij Carrie ten Napel waren vanmiddag oud-commissaris van de Koningin Hans Wiegel ( inwoner uitde gemeente SWF) en de huidige Commissaris van de Koning Arno Brok.