dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2018Bekiek hele maand 
 
22 augustus om 10:06
 
BOSO geeft Meesterlijk Sneekers het laatste duwtje

Sneek- De steun van Sietze van der Krieke, directeur van BOSO, heeft het project Meesterlijk Sneekers het laatste duwtje gegeven dat de expositie en het bijbehorende boek nog nodig hadden. Dit is gebeurd tijdens een kop koffie in het schildersatelier van Imke Meester.

Sietze van der Krieke was naar het atelier gekomen voor ‘bakkie’ koffie terwijl de voorbereidingen voor de expositie Meesterljk Sneekers nog in volle gang waren. Imke werkte aan de grootformaat portretten van markante Sneekers terwijl evenementenorganisator Annemieke Steemers bezig was met de expositie, het geplande boek en de sponsors.

Imke liet Van der Krieke een aantal portretten zien die ze al klaar had. Sietze was onder de indruk van de werken en besloot ter plekke dat hij het project Meesterlijk Sneekers wilde steunen. Niet alleen door de reclameruimte van BOSO op het Abe Lenstrastadion ter beschikking te stellen en op een vrachtwagen van het bedrijf, maar ook financieel. Hierdoor kon Meesterlijk Sneekers definitief doorgang vinden.

Meesterlijk Sneekers is een ode aan de Sneker gemeenschap én de kunst. Via de expositie die gratis toegankelijk is, wil Imke Meester mensen met elkaar verbinden. Bezoekers raken in gesprek over de geportretteerden en delen verhalen en herinneringen met elkaar. Hierdoor ontdekken bezoekers dat we verbonden zijn en allemaal tot de gemeenschap behoren. Omdat er natuurlijk meer Sneekers zijn dan Imke heeft kunnen schilderen, nodigt zij de bezoekers uit om tijdens de expositie in het Atrium een selfie te komen maken. Van deze foto’s maakt de beeldend kunstenares een driedimensionaal sculptuur dat een gezicht vormt. Het gezicht van de Sneker gemeenschap.

De expositie Meesterlijk Sneekers is van 2 t/m 30 september in het Atrium te bekijken. Daarna verhuist het naar de hal van de Rabobank aan het Martiniplein en is daar te zien tot en met 3 november. Het bij het project horende boek Meesterlijk Sneekers is tijdens de expositie op locatie te koop en ligt vanaf 1 september ook bij boekhandel Van der Velde in de Kruizebroederstraat.