dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2018Bekiek hele maand 
 
26 augustus om 10:46
 
Boek Meesterlijk Sneekers al te reserveren

Sneek- De expositie Meesterlijk Sneekers is vanaf 2 september te zien in Kunstencentrum Atrium in Sneek. Meer dan een jaar heeft kunstenares Imke Meester gewerkt aan de portretten van markante Sneekers die zij heeft geschilderd. Gelijktijdig met de opening van de expositie wordt het begeleidende boek gepresenteerd. Het boek wordt na de presentatie in het Atrium door stadsomroeper Jan Sjoerd de Vries naar Boekhandel Van der Velde gebracht. Vanaf dat moment is het daar ook te koop. Reserveren kan al wel bij de boekhandel.

In het boek staan niet alleen de portretten maar ook interviews met de geportretteerden zelf of hun nabestaanden. Daarnaast legt Imke Meester uit hoe ze tot de portretkeuzes is gekomen, welke technieken ze heeft gebruikt en licht ze verschillende onderdelen in de portretten toe. Ook is beschreven hoe het project tot stand is gekomen, van idee tot realisatie. Het biedt een inkijkje in de activiteiten van het team van Meesterlijk Sneekers dat naast schilder Imke Meester bestaat uit evenementenorganisator Annemieke Steemers, tekstschrijver Afke Henni en fotograaf Almar Setz.

Meesterlijk Sneekers is een ode aan de Sneker gemeenschap én de kunst. Via de expositie, die gratis toegankelijk is, wil Imke Meester mensen met elkaar verbinden. Bezoekers raken met elkaar in gesprek over de geportretteerden en delen verhalen en herinneringen met elkaar. Hierdoor ontdekken bezoekers dat we met elkaar verbonden zijn en allemaal tot de gemeenschap behoren. Omdat er natuurlijk meer Sneekers zijn dan Imke heeft kunnen schilderen, nodigt zij de bezoekers uit om tijdens de expositie in het Atrium een selfie te komen maken. Van deze foto’s maakt de beeldend kunstenares een driedimensionaal sculptuur dat een gezicht vormt. Het gezicht van de Sneker gemeenschap.

De expositie Meesterlijk Sneekers is van 2 t/m 30 september in het Atrium te bekijken. Daarna verhuist het naar de hal van de Rabobank aan het Martiniplein en is daar te zien tot en met 3 november. Het boek Meesterlijk Sneekers is tijdens de expositie te koop op de locatie en bij boekhandel Van der Velde in de Kruizebroederstraat. Wie er zeker van wil zijn het boek te kunnen bemachtigen kan het nu al bij Van der Velde Boeken reserveren.