dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2018Bekiek hele maand 
 
27 augustus om 17:30
 
Vier weekenden vol op kunst te zien in Goënga

Goënga- Afgelopen zaterdag heeft wethouder Stella van Gent de Byldeslinger, een kunstroute vanuit Goënga geopend. De genodigden en anderen liepen na de opening langs de beelden en kwamen onderweg ook de Pauperfontein tegen van kunstnaar Henk de Boer die uitleg van zijn project gaf.

Henk de Boer had zaterdag ook droplullen in de handel...

Droplullen? "De Pauperfontein is niet alleen lullig maar ook lollig!

In het kader van het Iepen Tsjerkepaad zijn tot en met zondag 16 september iedere zaterdag en zondag van 14:00 -17:00 uur twee kunstexposities in Goënga te zien. Te beginnen bij het kerkje kan de kunstroute, de Byldeslinger, door het pittoreske terpdorp heen gevolgd worden. Binnen in het kerkje zijn schilderijen van Anneke van der Werff (Sneek) te zien. Zij beschouwt schilderen als dichten met verf. “Het gewone leven is niet gewoon. Niets is gewoon.” Het besef dat de mens en zijn leefwereld voortdurend veranderen is haar inspiratiebron. Elke tijd levert volkomen andere beelden op.

Foto van een schilderij

Vanuit het kerkje is een rondwandeling door het dorp te maken, waarbij in de tuinen van de huizen, maar ook daarbuiten in het vrije veld en water, kunstwerken zijn geplaatst. Achttien beeldend kunstenaars hebben voor deze expositie werken afgestaan en voor de duur van de expositie aan de goede zorgen van de bewoners ter beschikking gesteld. Dit levert net als tijdens de vorige byldeslingers een grote verscheidenheid van kunstuitingen op, die steeds weer tot gesprekken kunnen leiden onder de bezoekers en bewoners. De deelnemende kunstenaars van beide exposities zijn in willekeurige volgorde : Anneke van der Werff (foto hier boven), Bram de Smit, Ada Stel, Rini van Dam, Jan Osinga, Lida Boonstra, Joop Sipma, Peter van den Berk, Klaasje Smit, Hage Verduyn, Alie Popkema, Yanny de Groot, Anna Akke Fopma, Jan Zeeders, Ina Zeewuster, Klaas Kuipers, Jet Zandbergen, Anneke van der Meulen, en Anke Branderhorst.