dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2019Bekiek hele maand 
 
8 jannewary om 19:15
 
De klasbakken fan ut MCL in beeld





Ja, ik sit wel lekker in myn fel! Nieuwsjage, hoe klein ok, bliëft moai om te doën. Dat fergt wel un goeie kondisy! Met groate bewondering hew ik nou al alle ouleveringen fan de open hart operasy op Omrop Fryslân besiën. Maakt feul indruk op mij.

Herkenning, nyt allienech fan de kamers in ut MCL mar ok fan de wize węrop't se dęr met minsen omgaan. Wat un klasbakken!! Bin se der nňch altyd dankber foar dat se mij ok su'n moai kunstje flikt hewwe.

Ondertussen wear twee moaie interviews útskreven én un kollum, over eekmiegers. Nee, nyt su as jum denke.

Tňt beslút fan dit blogje un prachtege 'preek' fan de deur mij bewňnderde pater Jan van Kilsdonk, hij sei oait ut fňlgende. Dat kanne dy dwepers en gňdsdiënstfundamentalisten mar in de búze steke!

“Als wij op deze aarde zoveel vrouwen en vrouwen en mannen en mannen gadeslaan die zelfs in een bedreigende cultuur niet ophouden een eigen liefdesaanleg met ontroerende ernst en bloei te handhaven, dan kan een gelovige niet anders begrijpen: deze behoefte en deze kunst om te beminnen en om bemind te worden, is niet zomaar een toeval, nog minder een ongeval. Zij is een vondst, een ontwerp van de Schepper. Zij is een gave én opgave. Net zoals zon, maan en sterren dat zijn, of zwart, bruin of blank, of man en vrouw als paar.”

Nou su!!

NB

De foto is fan 26 september 2013!!