dagboek > overzicht
Dagboek april 2019Bekiek hele maand 
 
8 april om 17:17
 
Sushi Rouz opent haar deuren

Herkenning! Dňchterlief dy’t har eigen ouhaal restaurant opent en de ouwelui dy’t hun un slach in de rondte werke op de earste dach dat de toko open is. Ik sach ut fanmiddach an de Fismerk in Sneek, en ik sach dat ut goëd was. De family Mainali komt fan oarsprong út Nepal ( dęr allienech sit al un heel ferhaal achter!) en se bouwe hun leven op in un folkomen andere kultuur.

De soan het al un sushi restaurant in Leiden en syn sus is dus fandaach in Sneek los gaan. Un kleine moeite om un paar foto’s te maken, un spontaan kňrt interview en op GrootSneek site sette. Wat un entűsiasme en gastfrijheid op ut plak dęr’t Thierry jaren leden fúrore maakte as de Voice fan Sneek in syn Cheers. Na dy tiid kwam de klad der un bitsje in. Ik gun dizze aardege minsen alle goëds toe.

Ut onderstaande bericht skreef ik:

Sneek- Wagenwijd stonden vanmiddag de deuren van Sushi Rouz aan het Vismarktplein open. Nee, geen officiële opening ( ‘misschien komt dat later nog wel’) maar iedereen is vanaf nu welkom om de overheerlijke sushi op te halen of te laten bezorgen vanuit het pand waar ooit Cheers in zat.

Aan het enthousiasme van de uitbaters zal het zeker niet liggen, zij hebben er enorm veel zin om hun afhaalrestaurant tot een succes te maken. Roshna Mainali is de eigenares van het nieuwe horeca-etablissement. “Gelukkig hoef ik het niet alleen te doen”, vertelt goedlachse Roshna. “Ik krijg hulp van mijn man Ujjwal Thapa. Vandaag zijn we eigenlijk aan het proefdraaien en zoals je kunt zien heb ik aan hulp geen gebrek. Mijn ouders en broer zijn al druk bezig in de keuken.”
Roshna werkt al vanaf haar zestiende in de horeca en deed bij haar broer die in Leiden een sushi-zaak heeft de nodige ervaring op. Het hardwerkende gezin komt van oorsprong uit Nepal en woont al weer heel wat jaren in Nederland.
“Omdat er in Sneek nog geen afhaal-sushi restaurant was, leek het ons een goed plan om hier verandering in te brengen. We bezorgen dus ook en de nieuwe fietsen en de scooter staan al klaar om de bestellingen rond te brengen. We hebben een groot assortiment aan sushi’s en ook nog bijgerechten als mini-loempia’s en gefrituurde garnalen.”

Namasté

Op de bovenste foto vlnr: Parjapati Mainali, Udaya Mainali, Roshna Mainali, Ujjwal Thapa en Shila Mainali