dagboek > overzicht
Dagboek júly 2019Bekiek hele maand 
 
18 júly om 19:02
 
Genoech fan ut anti-Sneek gejank

Hearlek buike sukrekt! Fyts pakt en even rondsje stad deen, op soek naar positieve digen in de stad. Ik bin namelek helemaal en dan ok helemaal klaar met de anti-reklame fan Sneek. Kom ik bij de Waterpoart en siën ik dęr un wel heel bysňnder faartúch lęgen. Fan’e fyts stapt en met de skipper praten.

Levert su un aardech stukje op foar de GrootSneek-site:
Sneek- Mooier wordt het niet! André Zonneveld uit Leeuwarden met zijn dochters Sara, Rosa en zoontje Marijn op hun zelfgebouwde vlot met tuinhuisje bij de Waterpoort. “Inderdaad, we hebben het vlot zelf gebouwd. Op grote blauwe tonnen. We zouden er eerst een tent opzetten maar toen stond er op Marktplaats een gratis tuinhuisje en dat hebben we er toen op gebouwd. Er zitten stapelbedjes in , een keukentje, een koelkast en een wc. We zijn gister bij Terhorne geweest, in het Kameleondorp en vandaag in Sneek. We vertrekken zo meteen naar IJlst. Het plan is verder om nog naar het strandje van Langweer te varen. Het is de eerste keer dat wij er op varen, vorige week was hij pas klaar”, vertelt Zonneveld.

Wietske met de Sneker flach

Un 100 meter ( ňf is ut mar 50 meter?) staat Wietske ‘fan Bakkerij De Haan’ op’e trappen om de Sneker flach in te halen. Har skaterlach klinkt fan ferre. Ik fraach Wietske nyt ňf ik de foto wel públiseare mach. Ut is in de openbare rúmte nou?! Kňrtom, fijf minúten op’e fyts en sumar twee fleurege berichten. Siën jum wel dat ut kan?!