dagboek > overzicht
Dagboek april 2020Bekiek hele maand 
 
12 april om 19:37
 
Paasdagen 2020

Dizze Paasdagen bliëve je deur de útsondereleke corona-omstandechheden un heel leven bij. Teminsten su denk ik der nou over. Fanmňrren met B., dy't nňch altyd met syn J. in Vietnam opsloaten sit, an ut fideobellen weest. Foële sich dęr ferder senang, mar ut het noait de bedoëling weest fan de weareldreis dy't ses weken leden begon!

Fanmiddach un fikse kuier maakt deur ut sentrum fan de stad. Ik bliëf ut kleine nieuws foar GrootSneek soeken. En ik weet dat ut nieuws op straat leit!

"Buxustakje als symbool voor vriendschap

Sneek- Als je op straat loop, het kan in deze coronatijd gelukkig nog in Nederland, kom je overal fraaie stoeptekeningen en bemoedigende boodschappen tegen. Zo ook op de Singel in Sneek. Dat (kleinkinderen juist op een dag als vandaag hun grootouders/pakes & beppes missen moge duidelijk zijn. Op de hartenkreet lag ook een buxustakje. Op de zaterdag voor Palmpasen, dat was vorige week zondag, heeft pastoor Peter van der Weide van de Sint Antonius van Padua parochie, tijdens een besloten Palmpasen viering de palmtakken voor de parochianen gewijd.

Pastor Lucas Foekema gaf toen de volgende uitleg over het buxustakje, dat symbool staat voor de palmtak: “Het buxustakje staat symbool voor die vriendschap. Ik hoop van harte dat we die boodschap vasthouden, dat we het plantje een plaatsje geven in ons huis, in ons leven. Gewoon omdat vriendschap en liefde zo belangrijk zijn.