dagboek > overzicht
Dagboek mei 2020Bekiek hele maand 
 
2 mei om 18:21
 
Orizjineel Sneker moankapke út KFDH

Fanmňrren plofte ut pakketsje met myn orizjinele Sneker moankapke op de kokosmat. Dinie, partner fan myn Liwwarder poëzymaat Cor van der Wal, het um foar mij maakt. Uteraard in de kleuren fan Sneek. Dat un Liwwarder nou foar un Sneker su’n moankapke make mut!

Mar allienech om de naam fan Dinie har naaiatelier al wú ik ut moankapke fan har hewwe: DE KLOS!!
Nou en de klos binne we allemaal in dizze corona shitbende tiid!

Hieronder de info fan Dinie har moankapkes:

Deze uitwasbare mondkapjes zijn gemaakt volgens de richtlijnen van de Federale overheidsdienst Volksgezondheid (FOD) in België *Neutraal of van een hippe of vrolijke katoenen stof. Want gemakkelijker kunnen we het allemaal niet maken maar evt wel wat fleuriger.

Het kapje heeft een dubbele laag katoen met een mini ‘kussensloop’-sluiting onder, zodat je hier een vervangbaar filter (van keukenrol, tissue, stofzuigerzakfilter, papieren zakdoekje) in kunt doen.
Bovenin het kapje zit een tunneltje van 7 cm: hier kun je evt een ijzerdraadje of een sluitstrip voor afvalzakken in doen zodat je de bovenrand goed om de neusbrug kunt sluiten. Keer in dat geval eerst het kapje even binnenstebuiten om goed bij de ingang van de tunnel te kunnen komen. Voor het wassen deze buigbare strip verwijderen.

De strikbanden zijn van elastiek, je kunt ze om je hoofd en nek knopen of er een knoop inleggen en om je oren trekken.

Het katoenen mondkapje is uitwasbaar op 60 of 90 graden en is vooral bedoeld om anderen niet te besmetten. Het geeft zeker geen 100% veiligheid, uit een onderzoek van de Cambridge University** blijkt dat katoenen mondkapjes met een filter 70% bescherming geven, voor linnen mondkapjes is dat 60%. Het scheelt m.i. dus wel degelijk maar ook daarover zijn de meningen verdeeld. In China bv wordt het wel aanbevolen voor burgers.

De mondkapjes kosten 8,95 ps en worden in een envelop opgestuurd, dus geringe verzendkosten Andere prints of dessins zijn in overleg leverbaar.

Te bestellen fia http://atelierdeklos.nl/