dagboek > overzicht
Dagboek mei 2020Bekiek hele maand 
 
30 mei om 18:35
 
Vereniging Ondernemend Sneek wijst winkelend publiek de weg: Sneek geeft Ruimte!

Steeds drukker en drukker wordt het weer in de winkelstraten van Sneek. Voor alle middenstanders in de stad is dat uiteraard verheugend nieuws. Nadat eerder al de bekende gele borden met het verzoek om op 1.5 meter afstand van elkaar te blijven zijn geplaatst, is er sinds vandaag een publieksvriendelijke actie van de Vereniging Ondernemend Sneek (VOS) bij gekomen. Paadwizers.
Welkom, Sneek geeft ruimte!

Jongeren wijzen het publiek erop om zoveel mogelijk in één richting te lopen. Volgens Sander Yeoman, een van de vier wegwijzers op de Oosterdijk, houden de mensen zich behoorlijk goed aan de aanwijzing om zo veel mogelijk rechts te lopen.

“Ik sta hier nu nog niet zo lang, maar de reacties zijn eigenlijk alleen maar positief. De mensen begrijpen het donders goed waarom dat wij hier staan. Dat ze worden aangesproken door mensen die niet in uniform staan helpt daarbij zeker mee. Alle ondernemers willen het liefst dat het winkelend publiek een beetje met plezier de boodschappen doet”, zegt Sander.

Het rode shirt met passende tekst ‘#Support your locals’ en z’n Waterpoortpetje laten duidelijk zien dat Sander het goed voor heeft met zijn stad. Op de achterkant van het shirt staat de tekst: Welkom, Sneek geeft ruimte!
Als we naar de sluikreclame in de vorm van een sticker op z’n shirt wijzen, verzucht de werknemer van Markt23: “Ik heb er heel er veel zin in om maandag weer te mogen gaan werken!” Duidelijk!

De VOS, wil ook volgende week zaterdag doorgaan met het inzetten van de fysieke wegwijzers.