dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2020Bekiek hele maand 
 
16 ňktober om 16:47
 
Nominasy foto Tom Coehoorn

Uteraard maak ik graach reklame foar ut (foto)werk fan myn maat Tom Coehoorn. Onderstaan bericht públisearde ik fandaach. Stemme mach!


Tom Coehoorn is genomineerd voor de Mirabaud Yacht Racing Image prijs


SNEEK- Sneker fotograaf Tom Coehoorn is genomineerd voor de Mirabaud Yacht Racing Image prijs met een foto van het SKS-skűtsjesilen. Op de foto is de Sneker Pan prominent in beeld. Vorig jaar won Coehoorn al de publieksprijs.

Deze internationale fotowedstrijd voor professionele zeilfotografen zoekt elk jaar de foto die het beste de essentie en de opwinding van de zeilsport weergeeft. In 2020 zal echter als gevolg van het coronavirus de prijs gaan naar de beste zeilfoto die sinds 1 januari 2000 is gemaakt; de ‘Mirabaud Yacht Racing Image of the Century’.

“En wat zou het wat zijn als de foto van de eeuw die van het oer-Friese skűtsjesilen wordt”, zegt Tom Coehoorn. “De genomineerde foto heb ik gemaakt tijdens het SKS Kampioenschap Skűtsjesilen 2015 op het Heegermeer bij Woudsend. Het was een zomer met de heftigste zomerstormen sinds 15 jaar. Tijdens de start trok er nog even een beste bui over het Heegermeer met striemende regen en een dikke windkracht 9”

Uiteraard is er de ambitieuze Sneker fotograaf veel aan gelegen dat zijn foto in de prijzen valt. “Stem vóór 10 november en als je dat in een reactie meldt of het bericht deelt maak je kans op de enige echte ThomasVaer Skűtsjekalender 2021 waarvan ik er 5 verloot.

Hier kun je op de foto stemmen: https://www.yachtracingimage.com/.../sks-championship...”