dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2021Bekiek hele maand 
 
1 febrewary om 18:56
 
Skoan myn nocht, mar ik mut myn freet houwe!

Tuurlek hew ik ok skoan myn nocht fan dy hele COVID-19 bende, mar ik realisear dat ik in fergeliking met al dy horekaffers, kappers, retailers en gaan su mar deur myn freet houwe mut.

Ja, da’s dúdeleke taal. In ut Snekers kanne je nyt ferstňppertsje speule. In Leiden waren se ut oulopen weekend aardech an ut OMDENKEN. Ik deel ut hier even:

Koffie? Dat valt te regelen!

“Via verschillende social media kanalen werd er opgeroepen om vanavond ‘koffie 2.0’ te gaan drinken in Leiden. Niet zomaar koffie, maar er werd duidelijk gehint om georganiseerd bij elkaar te komen om te rellen en plunderen.”, meldt Politie Leiden Midden op Facebook.
Koffie? Dat valt te regelen! Gewapend met klaptafels en thermoskannen verzamelden wijkagenten, handhavers, de teamchef én de burgemeester zich zoals afgesproken op het Beestenmarkt. Daar werden eventuele onruststokers opgewacht. Niet met een waterkanon, maar met een kop troost.

“Wij willen nog steeds graag in gesprek met onze inwoners. En natuurlijk willen we voorkomen dat onze mooie stad lijdt onder de demonstraties en rellen rondom de discussie over de avondklok.”, aldus de Facebookpagina.

Deze onverwachtse actie pakte fantastisch uit. In plaats van confrontaties of rellen, ontstonden er goede gesprekken tussen de agenten en de burgers. Het bewijst maar weer dat het ook belangrijk is om serieus naar elkaar te blijven luisteren.

En natuurlijk valt niet iedere confrontatie af te wenden met een kopje koffie.

Maar de beste omdenkacties ontstaan juist door te spelen met verwachtingen en dat hebben ze in Leiden goed gedaan!