dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2021Bekiek hele maand 
 
1 ňktober om 17:44
 
Iris ten Cate verstaat de kunst van het leven

Zelden aan zo’n prachtige tafel als die van Iris ten Cate een interview afgenomen. Een tafel met een verhaal. Trouwens de dame in kwestie die wij interviewen heeft ook een bijzonder verhaal, daarom gingen we ook bij haar op bezoek: Iris ten Cate uit Woudsend, een bijzondere vrouw en dat is ze! Een verhaal over kunst en ook zeker de kunst van het leven!

Eerst het verhaal over de opvallende tafel maar even delen, daarna volgt de rest wat wij bespraken op een mooie Oudewijvenzomermiddag aan de Eewal in Woudsend.
Een tafel met 4 linker poten

“Ja, die tafel dat is er inderdaad eentje met een mooi verhaal”, vertelt Iris. “De ruimte leent zich ervoor om hier een grote tafel neer te zetten. Ik wilde een tafel van 4 meter , en deze is 3.80 meter. Om een boom te vinden die in ieder geval genoeg hout overlaat om er zo’n tafelblad uit te halen was nogal een opgave. Een Groninger bedrijf heeft uit een Duitse kloostertuin een plak van een boom mogen kopen. Die boom is in zeven plakken gezaagd en er zijn verschillende meubelen van gemaakt, waaronder deze tafel. Ik vond het wel grappig om er niet gewone poten onder te zetten en dat werden mensenbenen. Een kunstenaar die ik goed kende heb ik gevraagd die poten te maken en vervolgens in brons te gieten. Het zijn 4 linkerbenen, want anders loopt de tafel weg en dat wilde ik niet. Heerlijk om met veel mensen aan tafel te zitten.”

Lees verder via digitale GrootSneek