dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2021Bekiek hele maand 
 
24 ňktober om 20:18
 
Un nieuw levensjaar

Fandaach an un nieuw levensjaar begonnen. Ut feestje was in Bergen, dęr’t de Kunst10daagse dit weekend begon. Met de neus in de butter dus! Met aardech wat kunstenaars jennis maakt, moaie ferhalen opfongen. Tefeul om hier allemaal wear te geven.

Onder andere de mear as indrukwekkende solotentoanstelling fan Carla van de Puttelaar (1967) bij Landgoed het Hof bewonderd.

Van de Puttelaar: ‘Bij de foto-expositie werkt de omgeving intensief mee, de foto’s worden buiten op groot doek getoond en interfereren met de natuur. Het lijkt een muziekstuk waar je onderdeel van wordt. Het heeft iets overweldigends, iets groots, een epos, een opera, als een soort performance. De beelden gaan de synergie aan met de natuur, met de wind, de geluiden en het licht dat door de bomen op, door en achter het beeld straalt.’

Zowel in het Hof als op het landgoed worden onder andere foto’s uit de serie Synergia geëxposeerd, daarbij worden een aantal jurken van Iris van Herpen tentoongesteld.

Van de Puttelaar: ‘De titel is heel toepasselijk want het maken van de serie voelde als een soort symbiose tussen het werk van Iris en mij. Dit project brengt mijn evocatieve foto’s samen met haar innova- tieve kledingstukken. Onze samenwerking is gebaseerd op onze gedeelde fascinatie voor de expressieve mogelijkheden van het menselijk lichaam en de vormen, texturen en kleurscha- keringen van de natuurlijke wereld. Mijn foto’s, de kledingstukken van Iris, en de ontwerpen zelf onthullen een barokke sensibiliteit, intimaties van beweging en metamorfose; ruimtelijke dynamiek en het spectaculaire gebruik van licht en verzadigde kleur op huid en stof. Wij brengen beiden de sensibiliteit en het sacrale in de vrouwen naar voren en de vrouwen krijgen een bijna bovenaardse uitstraling.’