dagboek > overzicht
Dagboek november 2022Bekiek hele maand 
 
15 november om 19:22
 
Jimmy Nelson in Amsterdam

Oulopen saterdachmiddach bij de eksposisy fan fotograaf Jimmy Nelson in Westergasfabriek Amsterdam weest. Maakt behoarlek wat indruk! Ik wil wel ove dat disse tentoanstelling nňch even deurgaat. Is sear de moeite weard. Op un gegeven moment stonden der twee mannen in klederdracht naast mij. Ut leek krekt of disse Staphorsters su fanou de muur naar mij toelopen kwamen. Heel apart allemaal.

Wegens succes verlengd: Vanaf 11 december 2022 t/m 8 januari 2023

Dit is ‘The Last Sentinels: Heroes, from near and far’. Een overweldigende hommage aan de mensheid. Laat je inspireren door een virtuele vertaling van het oeuvre van de Nederlands-Britse fotograaf Jimmy Nelson. Samen met Jimmy Nelson Studio presenteren wij een zintuigprikkelende tijdelijke expositie.

In deze expositie worden Jimmy Nelson’s iconische foto's van The Last Sentinels getoond in levensgrote proporties met een combinatie van fotografie, film, animatie en geluid. De expositie wordt versterkt met beelden uit Jimmy Nels

Between the sea and the sky: een ode aan Nederland

Het nieuwste boek van Jimmy Nelson ‘Between the Sea and the Sky’ is een ode aan Nederland. Jimmy Nelson besefte tijdens de recente wereldwijde reisbeperkingen dat hij niet naar de uiteinden van de wereld hoeft te trekken om uitzonderlijke menselijke schoonheid te ontdekken. ‘Between the Sea and the Sky” is een tocht langs de overgebleven traditionele culturen van Nederland en brengt deze middels intieme portretten en iconische landschappen in beeld.

Jimmy Nelson

Jimmy Nelson (1967) heeft zijn hele leven lang oorspronkelijke culturen gefotografeerd, wat in 2013 zijn eerste boek ‘Before They Pass Away’ opleverde. Vijf jaar later volgde ‘Homage to Humanity’ (2018). Nelson plaatst de mensen voor zijn camera op een voetstuk, waarmee hij buitengewone en vaak bijna vergeten gemeenschappen een waardig en zichtbaar platform geeft. Met zijn gepassioneerde portretten viert hij de menselijke diversiteit en schoonheid.

Duur expositie: 40 minuten