dagboek > overzicht
Dagboek desember 2022Bekiek hele maand 
 
4 desember om 20:10
 
Eddy in hús

Alle kearen as frynd Eddy van der Noord wear in'e house is, dan is dat un feestje. Altyd en evech entűsiast beprate we de boeke- en litęre weareld even. Oulopen weekend stuiterde Eddy wear even binnen met 3 nieuwe útgaven fan syn útgeverij Louise.

Hierbij!

'Kwaliteit is geen toeval', tweede geheel herziene editie

‘Met niets beginnen en uiteindelijk een geweldig bedrijf opbouwen.’ Dat was de jongensdroom van Egon Diekstra. Samen met Claudio Missaglia is hij in 2000 Hamilton Bright gestart. Het bedrijf is een prachtig voorbeeld van een succesverhaal geworden.

In zijn columns beschrijft Egon zijn visie op de vele facetten van het runnen van een bedrijf. Met als uitgangspunten dat je als eindverantwoordelijke alles kunt beďnvloeden, de toegevoegde waarde van optimale medewerker betrokkenheid en de toepassing van kwaliteit op alle aspecten van het bedrijf. Succes is dan een logisch gevolg.

Egon Diekstra

Uitgever: uitgeverij Louise

'Blau fan dagen, griis fan ônrust'

Sierd Lautenbag, ’n echte Bilkert, is ’n kűnstskilder die’t met syn Bildtse landskappen de top beraikt het. Hij is súksesfol maar komt op ’n doad spoor telânde. De doad fan syn hait, dat hij nooit ’n plak geve kinnen het, plaagt him derbij hyltyd meer.

At hij ’n unike kâns krijt om drie maanden in Baskenland an ’t werk te gaan, grypt hij die as ’n reddingsboei an. D’r folgt ’n soektocht werbij at syn relasy en selsbeeld op ‘e helling komme te staan.‘Blau fan dagen, griis fan ônrust’ is ’n roman over identiteit; over de wîns een te wezen met der’t je wegkomme, tunover ’t diepe ferlangen je derfan los te maken.

Gerard Marcel de Jong

Uitgever: uitgeverij Louise

Elke dag dierendag

Onder de Friestalige benaming De Bistedokter verschenen jarenlang in diverse dorpskranten en regionale bladen de veel gelezen columns van dierenarts Menno Jan Wiersma (1961). Zijn belevenissen met dieren op locatie of in zijn plattelandspraktijk hebben niet alleen een informatief karakter, maar zijn vaak ook anekdotisch van aard.

De 103 mooiste, leukste en soms zelfs hilarische voorvallen en observaties heeft Wiersma gebundeld in Elke dag dierendag. Een groot aantal diersoorten, van grootvee tot hamster, dat hij gedurende de 35 jaren na zijn afstuderen heeft behandeld, passeert in een kleurrijke stoet de revue. Niet minder vaak gaat het over hun eigenaren, dus over boeren, burgers en buitenlui. Pas op! Niemand wordt gespaard; zelfs de bistedokter zelf niet...

Menno Wiersma

Uitgever: uitgeverij Louise