dagboek > overzicht
Dagboek desember 2022Bekiek hele maand 
 
29 desember om 17:15
 
Friesland Post

Fanmňrren plofte de Friesland Post, jannewary-edisy 2023, op’e kokňsmat met derin 3 interviews dy’t ik earder ounaam. Bliëft moai om te doën. Ut ferhaal fan Nij Beets is tweetalech, Frys en Hollaans. In ut onterview met de 94-jarege Ruurdtje sitear ik in de taal fan disse krasse senior. Inderdaad ok in ut Frys. Ondertussen de LC sonder de kulturele bijlage Freed. Ut wurdt su langsamerhaan un armoedech soadsje dęr bij ut Mediahuis.

Ruurdtje (94) breikoniningin voor de Nierstichting

Ruurdtje de Vries (94) uit Gorredijk is de drijvende kracht achter een breiclub van veertig dames die exclusief breit voor de Nierstichting. In meer dan veertig jaar brachten ze met de verkoop van zelfgebreide sokken, truitjes, sjaals en ander klein spul meer dan 220.000 euro binnen voor het goede doel. Reden voor de Nierstichting om Ruurdtje te eren. In ons januarinummer een bijzonder portret van een vrijwilliger uit één stuk. Bovendien maak je als lezer van Friesland Post kans om een paar warme gebreide sokken van Ruurdtje te winnen en zo de Nierstichting te steunen. Doe mee aan onze actie!

De wondere wereld van de flightsimulator

De Flight Simulator Club Friesland bestaat dit jaar 25 jaar. Deze groep liefhebbers van vluchtsimulatoren komt regelmatig bij elkaar in It Deelshűs, het dorpshuis van Haskerdijken. Ze hebben vrijwel allemaal een cockpit in huis, velen gebouwd door ‘captain’ Hoep uit Heerenveen. Henk van der Veer zocht deze drijvende kracht achter de club op en vloog mee als copiloot van Innsbruck naar Venetië.

It ferhaal van Nij Beets

Voor de rubriek 'Friezen fertelle' gingen we deze keer op bezoek bij de 74-jarige Fokke Veenstra uit Nij Beets. Hij vertelt onder andere over arme veenarbeiders en de snertpreken van ds. Van der Brugghen.