dagboek > overzicht
Dagboek mei 2023Bekiek hele maand 
 
4 mei om 14:11
 
Interviewe & promoate fan'e stad

Interviewe en ok futdaleks Sneek promoate! Dat was wat ik fanmňrren doën mocht foar GrootSneek en de stad. En dat onder ideale wearsomstannechheden.

Uteraard ok bij dňchterlief op ut Groatsaan weest!

Maarten van der Weijden doet extreme Elfstedentriatlon


SNEEK- Vanmorgen was ultrasporter Maarten van der Weijden en presentatrice Sylvana IJsselmuiden in Sneek voor (promo-)filmopnamen in verband met de Elfstedentriatlon in de Waterpoortstad.


Van 18 t/m 24 juni Elfstedentriatlon

Van 18 t/m 24 juni 2023 gaat Maarten van der Weijden de extreme uitdaging van de Elfstedentriatlon aan. Hij zal de Tocht der Tochten achter elkaar, met zo min mogelijk rust, zwemmen, fietsen en lopen. Zeshonderd kilometer afzien dus. Maar voor een belangrijk doel!

De Elfstedentriatlon is de volgende sportieve uitdaging waarmee Maarten geld inzamelt voor kankeronderzoek. Jaarlijks krijgen nog steeds 100.000 mensen de diagnose kanker en overlijden 40.000 mensen daaraan. Bij de oprichting van de Foundation in 2017, heeft Maarten beloofd dat hij alles zal geven om kanker de wereld uit te krijgen. Met zijn stichting hoopt Maarten het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Elke gedoneerde euro gaat rechtstreeks, voor de volle 100%, dus zonder aftrek van kosten, naar kankeronderzoek. De organisatiekosten van de stichting worden betaald vanuit sponsorgelden.

Sylvana IJsselmuiden

Maarten van der Weiden zal tijdens zijn monstertocht steun krijgen van vele vrijwilligers, mensen die achter de schermen druk bezig zijn maar ook mensen die gedeelten van het parcours met hem zullen zwemmen, fietsen en wandelen. Egon Diekstra, bestuurslid van de Maarten van der Weijden Foundation, was vanmorgen ook aanwezig tijdens de opnamen. Net zoals Sylvana IJsselmuiden, die met Maarten van der Weijden de Kolk bij de Waterpoort indook.

Sylvana, bekend model en tegenwoordig presentatrice, werd zelf zes jaar geleden getroffen door baarmoederhalskanker. “Ik had geluk dat mijn behandeling werkte. Maar ik weet dat er ook veel vrouwen zijn die niet herstellen. Daarom wil ik mij Maarten inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het kankeronderzoek. Daarom zwem ik mee tijdens de Elfstedentriatlon”, vertelde Sylvana vanmorgen na een frisse duik in de Kolk.

Doe mee!

Maarten kan het niet alleen, hij heeft zoveel mogelijk mensen nodig die met hem mee gaan doen. Hij nodigt iedereen uit in een van de drie de disciplines, zwemmen, fietsen en wandelen, mee te doen. Met als gezamenlijk doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek.

Wil jij met Maarten mee doen? Kies een evenement waaraan jij wil deelnemen, maak jouw actiepagina aan en start met het inzamelen van geld voor kankeronderzoek!

Voor meer info: https://elfstedentriatlon.mvdwfoundation.nl

In de papieren GrootSneek, eind deze maand, een exclusief interview met Maarten van der Weijden.