dagboek > overzicht
Dagboek mei 2023Bekiek hele maand 
 
16 mei om 19:11
 
Elfstedentňcht

Ut is en bliëft magys, de Elfstedentňcht. At je ut nou op skaatsten, skeelers, de fyts ňf op un surfplank doën. Op ’e moter ňf swemmend en alles wat der ferder tussen in sit. Fanmňrren gingen hier over de Westersingel de deelnimmers fan de 75ste kuier 11-stedentňcht del.

Ik fyn dat écht wel un megaprestasy! ‘k Hew self de Slachtemaraton un paar kear metlopen en weet wat ut is om rúm 42 kilometers te sjouwen, mar dat is dus mar 1 dach!

Uteraard besteed ik der andacht an op ’e GrootSneek-site: De 75e Elfstedenwandeltocht van start:

Net stinne mar rinne in Sneek!

SNEEK- De 75ste editie van de Elfstedenwandeltocht is begonnen. De wandelaars gaan in vijf dagen tijd zo'n 208 kilometer lopen.

Het startschot van deze feestelijke editie was om 7.00 uur vanuit de Elfstedenhal in Leeuwarden. In de hal verzamelden zo'n 700 wandelaars zich voor de eerste etappe naar Sloten. De eerste dag bestaat uit 49 kilometer en wordt vaak als de zwaarste gezien.

Verdeeld over vijf dagen

De Elfstedentocht is verdeeld over vijf dagen, maar mensen kunnen ook kiezen voor minder dagen en andere afstanden. Zo is het ook mogelijk om een dag of drie dagen te lopen. "Zo hopen we meer mensen enthousiast te krijgen," zegt Femke de Vries van de organisatie.