dagboek > overzicht
Dagboek mei 2007Bekiek hele maand 
 
22 mei om 17:12
  Ut laaste halfuur het de telefoan hier roadgloëiend staan. Fan ferskillende kanten ut bericht dat de Stadsherberg fan Jikke Ozinga saliger ferkocht is! Ondertussen self ut persbericht ok kregen. Dit staat in ut persbericht te lezen:

Eind goed, al goed voor Hotel Ozinga

Op dinsdagochtend 22 mei zijn de diverse koop- en verkoopaktes inzake het voormalige Hotel Ozinga, inclusief dependance aan de Lemmerweg 8-14, alsmede diverse panden aan de om de hoek gelegen Balthuskade bij notaris Hoekstra Savenije Meijers te St. Nicolaasga door alle partijen ondertekend.
Met deze ondertekening heeft de Corporatieholding Friesland alle genoemde panden verkocht aan ABC Vastgoed, die vervolgens het voormalige hotel met dependance doorverkocht heeft aan Woningstichting de Wieren uit Sneek.
De panden aan de Balthuskade worden door ABC Vastgoed herontwikkeld. Het is de bedoeling dat daar vier fraaie karaktervolle grachtenpanden, vijf luxe koopappartementen en een winkel op de hoek Balthuskade/Lemmerweg gerealiseerd worden.De gemeente Sneek is alle partijen buitengewoon erkentelijk voor het feit dat gekozen is voor een vlotte afwikkeling van de problemen zoals die enige maanden geleden rezen.
“De lopende ingewikkelde juridische procedures hielden mede in dat het nog jaren had kunnen duren eer de herbouw en herontwikkeling rondom het hotel ter hand had kunnen worden genomen. Gezien de sociaal-maatschappelijke waarde van Hotel Ozinga voor de Sneker samenleving hebben we daarom graag meegewerkt om tot een doorbreking van de impasse te komen. Overleg met de gemeente en ABC Vastgoed heeft uiteindelijk dit mooie resultaat opgeleverd.”, aldus de heer G. de Haan van Corporatieholding Friesland.
Ook de heer A. van Vuuren, directeur planontwikkeling van ABC Vastgoed toont zich zeer ingenomen met de goede afloop : “Na de getoonde ambities aan de Lindelaan en Parallelweg in Sneek komt nu eindelijk de Balthuskade voor ABC aan de beurt. Deze markante zichtlocatie, pal tegenover de Waterpoort, past goed in de bedrijfsfilosofie van ABC inzake binnenstedelijke conceptontwikkeling. We gaan gezamenlijk met de gemeente aan de slag om een optimaal eindresultaat te behalen!”
Wethouder Tom Metz van de gemeente, die op verzoek van de gemeenteraad de afgelopen maanden veel bemiddelend werk verricht heeft, is opgelucht. Metz: “Ik ben vooral blij dat er gekozen is voor een oplossing op korte termijn en dat Jikke’s hotel zijn oorspronkelijke functie behoudt en gerestaureerd wordt. Laten we maar zeggen: eind goed, al goed”.
Directeur Henk Heikema van der Kloet van de Wieren is van plan Hotel Ozinga zo gauw mogelijk in zijn oude glorie te herstellen: “Wij zijn blij dat een pand dat leeft in de harten van de Snekers niet verder gaat vervallen. Komende week nog worden de bouwsteigers geplaatst. Het werk kan nu echt beginnen”!

Ok fanou ut gemeentehús kreech ik un telefoantsje met ut nijs en de opmerking dat ' ik nu ophouden moest met zeuren '. Gelukkech gekskearend, teminsten dęr gaan ik dan fanút!

Hoe sú ut trouwens met Frits Reen weze?

Eindelek kan der écht un feestje fiert wurde bij Moeke Jikke op'e stoep!!

Inderdaad de Stadsherberg leeft in de harten fan de Snekers!! ( foto's Sybe Karspel )