dagboek > overzicht
Dagboek mei 2007Bekiek hele maand 
 
31 mei om 19:14
  " Blow- en samenscholingsverbod in Sneek

Gepubliceerd op 31 mei 2007, 14:50
Laatst bijgewerkt op 31 mei 2007, 14:57

SNEEK - Sneek wil in delen van de stad een blow- en samenscholingsverbod instellen. Het verbod op samenscholing van meer dan vier personen zou moeten gelden voor de omgeving van de Waterpoort (Rienck Bockemakade en een deel van het Martiniplein), terwijl blowen niet langer mag in hartje-centrum: op het Schaapmarktplein, in de Nauwe Burgstraat, in de Wijde Burgstraat en op de Oosterdijk.


In de zomer en het najaar van 2006 rapporteerde de politie een toename van verschillende vormen van overlast in de Sneker binnenstad. Om de politie de juiste instrumenten te geven, waarmee de overlast op een effectieve manier bestreden kan worden, stellen burgemeester en wethouders voor de Algemene Plaatselijke Verordening aan te passen. Het voorstel richt zich vooral op ernstige overlastplegers zoals drank- en drugsverslaafden, blowende jeugd en hinderlijke hangjongeren."

Bovenstaand bericht krij ik krekt toemaild. Soms liekt oans gemeentebestuur Overtoom wel! Sien dachboekfragment op 29 mei fan dizze site...