dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2008Bekiek hele maand 
 
26 augustus om 16:42
 
Fryske Boekejűnen

Fanavend sal ik de earste Fryske Boekejűn fan 2008 presenteare in Stiens. Su’n avend wurdt organiseard deur Stichting It Fryske Boek. Tegare met Mindert Wijnstra sal ik de kommende weken tien ( elk un haanfol ) fan dizze avenden presenteare. Frederike Kleefstra en Corinne Staal fersňrge de múzyk. Mindert en ik salle de auteurs life interviewe over hun laaste boeken en bundels. Fanavend mach ik Akky van der Veer & Baukje Wytsma un ‘ fraachpetear ’ ounimme. In ut ferleden hew ik dizze avenden ok al us presenteard en ik mut sęge ut binne hele ontspannende bijeenkomsten foar faak un geďntresseard públyk węrfan’t un groat gedeelte boeksútelders.

Souldada

Fan 3 t/m 12 september toert Souldada in Zuid Afika. In de buurt van Kaapstad treedt SOULDADA op un festival en in enkele teaters op. Ik kan mij foarstelle dat jim nyt in de gelegenheid binne om naar Kaapstad toe te gaan, dan binne hier ok nňch lokasy’s om SOULDADA te sien en te horen:
21 september - Theatertuin - Riis 16:00
27 september - Harmonie - Leeuwarden
4 ňktober - Meniste Tsjerke - Grou
11 ňktober - Grote Kerk - Harlingen 20:00

SOULDADA on TOUR

Kolkkňnsert

En dan is der fanself nňch oans eigen Sneker Kolkkňnsert. Hierbij ut persbericht:
Na het spetterende succes van het allereerste Sneker Simmer Kolkconcert in 2007, toen met het NNO, vindt op donderdag 18 september a.s om 20.00 uur wederom het gratis toegankelijke Sneker Simmer Kolkconcert plaats. Op die datum presenteert Sneker Simmer met trots en exclusief voor Fryslân ‘Guido`s orchestra’ met de overweldigende ‘Red Passion Live in Concert’-show. Het concert is te volgen vanaf de kades rond de Waterpoort, én, voor bootbezitters, vanaf het water van de Kolk. Het Sneker Simmer Kolkconcert vindt plaats wanneer ook Boot Holland Aqua Sneek aandoet. De Limburgse Guido Dieteren vormt met zijn orkest een combinatie van een symfonisch orkest en een popband. Afwisselende muziekstijlen vinden elkaar met schitterende symfonische-, pop- en filmmuziek in een combinatie van instrumentale en vocale eigentijdse, romantische muziek. Een sfeervolle lichtshow tegen het decor van de Waterpoort is onderdeel van de ‘Red Passion Live in Concert-show.Om alvast in de stemming te komen voor het concert is op www.snekersimmer.nl een exclusieve preview van het concert geplaatst. Op de site is ook overige informatie over het concert te vinden. En de dresscode op 18 september is… rood!

Foto Carolien Sikkenk