dagboek > overzicht
Dagboek september 2009Bekiek hele maand 
 
22 september om 17:18
 
Harm Rozenberg fertelt over Sneker stegen bij VHS


Fanavend sal ik naar Harm Rozenberg toe. Harm sal fertelle over Sneker stegen. Hierbij ut persbericht dat al earder útging.

De eerstvolgende thema avond wordt gehouden op dinsdag 22 september. Het is al weer de derde van dit jaar. Deze keer komen de Sneker stegen aan bod. Stadsgids Harm Rozenberg heeft zich verdiept in deze smalle straatjes, die door menig Sneker als sluiproute worden gebruikt. Iedereen kent wel een paar stegen, maar wat zijn er veel als je er op let. En vroeger waren er nog veel meer! Ze boden armoedig onderdak aan vele honderden inwoners en er waren allerlei bedrijven en werkplaatsjes gevestigd.

Op de avond worden documenten en foto`s tentoongesteld die een overzicht geven van de Sneker stegen. Harm zal zijn verhaal met foto’s uit heden en verleden illustreren. Ook verhalen en herinneringen van bewoners komen aan bod. Het belooft een boeiende avond te worden. De bijeenkomst wordt gehouden in de Schuttersheuvel aan de Harmen Sytstrastraat. De zaal gaat open om 19.30 uur. Voor leden is de toegang gratis, voor anderen kost deze 2,50.