dagboek > overzicht
Dagboek april 2010Bekiek hele maand 
 
4 april om 11:28
 
Fraai omslach kerkblad Protestants Sneek

Ut earste nummer fan de 25ste jaargang fan ut kerkblad Protestant Sneek siet der mar kleurech út. Sterkernňch ik fyn ut prachtech. As groat liefhewwer fan ut ( kunst ) werk fan de Hegemer Gerrit Terpstra doët ut mij goëd dat fijf skeepsoubeeldings fan syn haan ut omslach fan ut Kerkblad siere.

“ Het schip is één van de oudste symbolen van de kerk. Het sluit aan bij de vele Bijbelverhalen waarin het water van de grote vloed een rol speelt. In het schip worden wij door het water van nood en dood heen gered ”, skrieft ds. Alex van Ligten. Dat de Sneker preekhear blykber earst even wenne moest an de nieuwe ‘ cover ’ skrieft hij ok earlek: “ Ik bromde bij de eerste aanblik van het nieuwe omslag: ‘ Dat ene bootje lijkt wel een croissant.’ Waarop ik - en dat nog van een niet-theoloog - de reactie kreeg: ‘ Dat kun je dan zien als een luxe-uitvoering van het brood des levens. ’

Dy Sneker protestanten binne nyt foar één gat te fangen, su hewwe altyd en overal wel un ferklaring foar. Ik fon dizze wel aardech en ut omslach mach om mij wel tien jaar met. Fijne Paas ferder.