dagboek > overzicht
Dagboek september 2010Bekiek hele maand 
 
28 september om 17:24
 
SIPKE

Un prachtege útnoadeging ontfangen fandaach. In ut folgende persbericht kanne jim leze węrfoar:


Sipke viert jubileumfeest


Met Sipke wordt uiteraard de kledingzaak van de Fa. S. E. Dijkstra oftewel Het Kleedinghuis op de hoek van Grootzand/ Suupmerk in Sneek bedoeld. De zaak is ook bekend geworden door de slogan Dijkstra Spijkergoed. Sipke viert dit jaar zijn 120 jubileumfeest op geheel eigen wijze: buitengewoon gewoon! Met een frisse vernieuwde gevel van het pand aan het Grootzand 2 én met een compleet nieuwe huisstijl. Helemaal van nu maar met een vette knipoog naar toen. Vrijdagavond 1 oktober a.s. om 19.00 uur zal Sipke Dijkstra voor de winkel een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte poëziesteen van stadsdichter Henk van der Veer onthullen.


KRUDENIERS

Krúdeniersechtpaar Benedictus van der Veer & Cornelia Petstra waren fan 7 mei 1938 tňt 1 jannewary 1976 aktyf in de winkel hoek Gysbert Japiksstraat/Napjusstraat.


Maak mij nou op foar de lezing over de KRUDENIERS in Sneek. Fanavend in de Súderkerk. Inloop fanou halfacht, ut programma begint om 20.00 uur. Ik ferwacht un soad ouwe bekenden te ontmoeten!

Ik sal ut ferhaal over myn fader en moeke fertelle. Hotse van Bekkem doe't ut over syn ouwelui en Anton Smit over de Poiesz-family.