dagboek > overzicht
Dagboek júny 2011Bekiek hele maand 
 
7 júny om 19:04
 
Deurgeeflúkje ( 1 )Concours Hippique Sneek breekt records met meer dan 4000 startsSNEEK – Op woensdagmiddag 8 juni vindt de ouverture plaats van de 22e editie van het Concours Hippique Sneek. Vier dagen lang, tot en met zaterdag, komen meer dan 1800 ruiters en amazones aan de start in een van de vele disciplines, die op het programma staan. Meer dan 4000 starts, een record voor de organiserende Stichting Concours Hippique Sneek.

Wedstrijdleider Herbert de Vries glimt van trots dat het Concours Hippique zich mag verheugen in zo’n brede belangstelling. “We zitten nu echt aan onze top. Meer kunnen we op het terrein aan de Kleasterwei 3 in Ysbrechtum niet kwijt en ook organisatorisch draaien we met alleen maar vrijwilligers op de toppen van onze tenen. Maar we zijn wel apetrots dat we op zaterdag de ZZ-Zwaar klasse er bij hebben, zeg maar gerust de Nederlandse subtoppers, een aantal beloften die we in de toekomst nog wel eens op internationaal niveau tegen zouden kunnen komen”.

Een nieuw onderdeel is het teamspringen, waarbij een ponyruiter en een volwassen ruiter op paard aan elkaar worden gekoppeld. Ze springen een soort estafette, de ponyruiter pakt de hindernissen 1 tot en met 7 en rijdt dan terug naar de start, waar dan de ruiter te paard de hindernissen 8 tot en met 12 pakt.

Ook de impulsrubrieken, waarbij ongeoefende ruiters en amazones een beetje kunnen proeven aan de wedstrijdsfeer, zijn mateloos populair. De enige grote spelbreker zou het weer kunnen zijn en alhoewel het een beetje onbestendig lijkt de komende dagen hopen we dat we het droog houden.

“We gaan er met zijn allen weer een onvergetelijk ruitersportfeest van maken”, aldus Herbert de Vries.

Wat: Concours Hippique Sneek
Waar: Klaesterwei 3, 8633 WR Ysbrechtum
Wanneer: 8 tot en met 11 juni 2011
Website: http://www.concourshippiquesneek.nl