dagboek > overzicht
Dagboek júny 2011Bekiek hele maand 
 
7 júny om 19:12
 

Deurgeeflúkje ( 3 )

Festival Ut Sneek telt meer dan 1000 deelnemers


SNEEK – Op zaterdag 18 juni staat de binnenstad van Sneek van 12:00 tot 18:00 uur in het teken van het Cultureel Festival Ut Sneek, waar alles en iedereen die affiniteit heeft met cultuur zich van zijn of haar beste kant kan laten zien op of in de buurt van een van de acht podia, die strategisch in de binnenstad van Sneek staan opgesteld.
Tijdens dit festival presenteren vrijwel alle culturele gezelschappen van Sneek zich, zowel die van de professionele culturele instellingen, als ook veel amateurmusici die spelen of zingen in pop bands, koren, harmonie- en fanfareorkesten. Het aantal aanmeldingen is traditioneel enorm, want de teller staat al rond de 1000 deelnemers. Terecht dus een Cultureel Festival met een hoofdletter C, door Sneek, voor iedereen die het leuk vindt om wat cultuur ‘te snuiven’.
Een toertje langs de Podia zou kunnen beginnen op het muzikale Vismarktplein, om via de podia in de Sneker Stadhuistuin en het nieuwe podium in de Wijde Noorderhorne voor Restaurant het Rood Hert, uw weg te vervolgen naar de twee grote podia op de Marktstraat. Vergeet het podium bij de Grote- of Martinikerk niet en neem ook nog even een kijkje op de Eierbrug en het Schaapmarktplein.
Maar Sneek staat uiteraard niet alleen bekend om zijn brede palet aan culturele activiteiten. Ook qua terrassen doet de Sneker binnenstad leuk mee; dit jaar staan er tenslotte al drie in de nationale terras top100. Op zaterdag 18 juni is de hele binnenstad van Sneek terras- , flaneer- en geniet-terrein.
Het Cultureel Festival Ut Sneek is een initiatief van en wordt georganiseerd door de Vereniging van Sneeker Zakenlieden in samenwerking met de horeca in Sneek.