dagboek > overzicht
Dagboek júny 2011Bekiek hele maand 
 
15 júny om 17:37
 
Popkoar Voor Schut






Se bedoële úteraard Foar Skut, mar ut binne deselden. Ut dames popkoar dat tien jaar leden oprichten is en dit jaar dus syn dubbele lustrum fiere sal. " Tien jaar in damesferbaan ", seit kollega J. dy't ok lid fan ut koar is. Gisteravend hew ik un foto fan de frouwen skoaten en beloofd dat ik un pr stukje skrieve sú. Dy belofte los ik hierbij in. Ondertussen het dyselde J. un persberichtje skreven. Wat goëd is mutte je ferder nyt an omprutse, hierbij dames.

Tien jaar popkoor Voor Schut ‘in damesverband’!

Sweet Goodbyes van Krezip, Everything van Michael Buble en Night like this van Caro Emerald. Zomaar een greep uit het veelzijdige repetoire van de unieke damesformatie Voor Schut onder leiding van creatief en inspirerend dirigent Jurjen de Boer.

Tien jaar geleden namen Thea Ringnalda en Ariënne Bos het initiatief een nieuw koor te starten. Een geschikte locatie werd al gauw gevonden in het wijkgebouw de Schuttersheuvel in de Noorderhoek in Sneek. Een geschikte dirigent bleek lastiger te vinden, maar zoals vaker komen alle goeie dingen langzaam en bleek uiteindelijk Jurjen de Boer bereid de uitdaging met deze groep vrouwen aan te gaan.

Van aanvankelijk tweewekelijks repeteren, waarin het tempo en niveau een stuk eenvoudiger was, werd al gauw iedere dinsdagavond gerepeteerd. Nu, tien jaar later, arrangeert Jurjen negenstemmige stukken en zijn de repetities regelmatig flink studeren. De Bohemian Rapsody van Queen, die dit seizoen is ingestudeerd, is daar een goed voorbeeld van.

Een bijzondere groep mensen die in tien jaar al heel wat heeft meegemaakt samen. Goede samenzang vraagt een goede verbinding en gezelligheid staat, bij ‘Jurjen met syn harem’ dan ook altijd op nummer één..
Dit jaar staat in het teken van een feestelijk jubileum en wordt er momenteel hard gewerkt aan de opnames van een nieuwe cd. Deze zal worden gepresenteerd op de jubileumdag in november van dit jaar.

Aanstaande zaterdag 18 juni om 15.00 uur zal het damespopkoor Voor Schut optreden, vanzelfsprekend onder leiding van Jurjen de Boer in de Martinikerk (Groate Kerk) in Sneek.