dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2011Bekiek hele maand 
 
12 ňktober om 08:01
 
Waterpoort Kyokushin Karate

SNEEK – Aan de tiende internationale Waterpoort Cup van zaterdag 15 oktober doen karateka’s uit negen landen mee. In de Sneeker Sporthal komen maar liefst 200 karateka’s in actie bij dit Open Internationaal Kyokushin Karate Kampioenschap. ’s Morgens vanaf 09.30 uur komt de jeugd tot 18 jaar in actie en ’s middags de senioren (18 jaar en ouder), tot plusminus 19.00 uur. Het betreft Kyokushin Karate, oftewel full contact. De jeugd komt met volledige lichaamsbescherming in actie, junioren hebben helm- en knuistenbescherming, de senioren strijden zonder bescherming. De landen van waaruit de karateka’s komen die aan de WPC meedoen zijn Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Oekraďne, Duitsland, Litouwen, Denemarken, Hongarije, Spanje en natuurlijk Nederland.

Zaterdag 15 oktober a.s. is de Sneker Sporthal plaats van handelen voor alweer de tiende editie van de Waterpoort Cup: Open Internationaal Kyokushin Karate Kampioenschap georganiseerd door stichting Activity Foundation. Op dit moment is het projectteam van de Waterpoort druk bezig met de laatste loodjes om de organisatie en financiering van dit grootse Kyokushin evenement rond te krijgen. Het belooft ook dit jaar weer een zeer internationaal spektakel te worden, want op dit moment hebben zich al teams uit Frankrijk, Denemarken, Zwitserland, Litouwen, Spanje, Hongarije en Zweden aangemeld.

De Waterpoort Cup is in het leven geroepen om de internationale communicatie tussen de deelnemende karatescholen te bevorderen en een springplank te bieden voor de Friese karateka's uit de dojo's in Gorredijk, Leeuwarden, Bolsward, Heerenveen, Heeg, Franeker, Makkum, Heeg, Sint Nicolaasga, Workum en Joure naar EK/WK nivo en is in die zin uniek in opzet en uitvoering omdat de deelnemers in de jeugddivisies strijden in een poulesysteem en dus minimaal 3 partijtjes spelen. Dit in tegenstelling tot het reguliere afvalsysteem.

Wij nodigen iedereen van harte uit om zaterdag 15 oktober vanaf 9.30 uur langs te komen in de Sneker Sporthal aan de Van Giffenstraat in Sneek. En in ieder geval de Sneker karateka's aan te moedigen in dit sterke deelnemersveld. Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar aan de deur vanaf EUR. 5,00 per persoon, of in de voorverkoop bij de dojo aan de Lange Veemarktstraat 3 in Sneek.