dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2011Bekiek hele maand 
 
30 ňktober om 20:07
 
En de seuvende dach...


Inderdaad goeie saak om op dizze dach even tňt rust te kommen! Su'n week met 4 foarstellingen BSA komme der wel op an. Overigens je krije der ok wear un soad enerzjy fan!Ik beperk mij hier dan fandaach ok mar tňt de onderstaande persberichten. Ut was trouwens un bitsje onrustech in ut sentrum fan de stad... Soad paparazzi anwezech! Sien op bovenstaande ( argyf )foto.


Bas Hollenberg finalist Jonge Ondernemersprijs 2011

De 35-jarige Sneker ondernemer Bas Hollenberg is doorgedrongen tot de finale van de Jonge Ondernemers Prijs Noord Nederland. Hollenberg begon vier jaar geleden in Sneek met zakelijk partner Arjen Rusticus met Grand Café & Zalencentrum de Walrus en heeft kans gezien om deze horecagelegenheid in die tijd uit te bouwen tot een niet meer weg te denken ontmoetingspunt in de Sneker gemeenschap en ver daar buiten.

Hij was daarnaast met nog een paar ‘jonge honden’ verantwoordelijk voor de revitalisering van de horeca in de Sneker binnenstad. Dat resulteerde in onder meer ‘Lekker Sneek zomer- en winter-editie’, het Jazz en Blues weekend en de Culinaire Elfstedentocht.
De laagdrempelige formule van de Walrus in Sneek sloeg aan en het Grand Café & Zalencentrum groeide als kool, zodat de zakenpartners niet lang hoefden na te denken toen ze de voormalige Paddy O’Ryan en het belendende pand aan het Gouverneursplein in Leeuwarden over konden nemen. Van 35 medewerkers vier jaar geleden, werken er nu in de Walrus Sneek en de Walrus Leeuwarden 140 werknemers (de meeste op parttime basis) en is de Walrus niet alleen de laatste jaren steevast in de terras top-100 te vinden (vorig jaar eerste van Friesland en tweede landelijk), maar staat het dit jaar ook in de café top-100 en hoort het bij de top-100 van grootste horecabedrijven in Nederland.

Zowel Bas Hollenberg als ‘partner in crime’ Arjen Rusticus vallen in de categorie: ‘Niet te veel ouwehoeren, maar gewoon je stinkende best doen’. Naar specialisten luisteren wanneer dat nodig is, maar je eigen nuchtere boerenverstand gebruiken wanneer je knopen moet doorhakken. Op die manier zijn er in de bedrijfsvoering al behoorlijk wat vernieuwingen doorgevoerd die het ondernemen prettiger maken en daarnaast, minstens net zo belangrijk, een behoorlijke kostenbesparing betekenen.

Jonge Ondernemers Prijs 2011

En nu mag Bas Hollenberg zich finalist van de Jonge Ondernemers Prijs van het Noorden noemen. Daar is aardig wat aan vooraf gegaan, zoals interne en externe presentaties, pitches (1 minuut-flits presentaties) en het maken van een bedrijfsfilm. Maar ook staat de finalisten nog het nodige aan uitdagingen te wachten voordat ze weten hoe ze uiteindelijk op 22 november in de Oosterpoort in Groningen hebben gescoord.

Zo krijgen ze nog een uitgebreide media workshop waarin geoefend wordt op presentatietechnieken, moeten ze een externe presentatie verzorgen tijdens een bijeenkomst van het Jonge Bedrijven Netwerk en/of een provinciaal netwerk voor startende ondernemingen. Er wordt een beroep op hen gedaan om zo veel mogelijk media-aandacht te genereren en moeten ze zo veel mogelijk mensen mobiliseren om via SMS-jes op hen te stemmen. Deze onderdelen tellen naast de presentaties op de finaledag voor de professionele jury en een presentatie voor een zaal met toeschouwers, allemaal mee in de berekening van de eindscore.
En Bas Hollenberg ? Die maken ze ‘de pis niet lauw’. Die doet gewoon zijn stinkende best.

Rolling Home ' trije kear grutsk' in 'Fryske Top 1000 '

Het folkkoor Rolling Home uit Sneek is "grutsk" dat ze maar liefst 3x in de "Fryske Top 1000" van Omrop Fryslân staan.

De "Maityd yn my" staat op de 320e plaats, "Jim Folk fan Fryske grűn" op de 108e plaats en "Fries om űtens" zelfs in de TOP 10 op een zeer eervolle 4e plaats.

Hans Faber, muzikaal leider van het koor en vertaler van de 3 nummers in de Top 1000 is "aangenaam verrast". "Het is een mooie waardering voor het vele werk wat we met ons koor elk jaar steken in de kwaliteit" aldus Faber. Onlangs nog maakte het koor een reis door Engeland en trad daar diverse keren succesvol op. "Ook in de regio treden we graag op, een paar weken geleden nog in Workum en binnenkort treden we in het kader van de concertreeks "Together With Friends" op met The Tannahill Weaver op in de Wier in Ureterp (12 november 2011).

Dave Tearney van Rolling Home laat weten dat "The Tannahill Weavers" tot de absolute voortrekkers van de Schotse muziek kan worden gerekend. "Deze dynamische en inmiddels legendarische formatie speelt Schotse traditionele muziek op het hoogste niveau".

Verder zal er op 25 november worden opgetreden met het jankfoddenkoor “Tuzend Triennen”. Dit prachtige optreden zal zijn in de Skalm in Stiens.

Tot slot is er op vrijdag 30 december een gezamenlijk optreden van de nummer 2 en 4 uit de Fryske Top 1000 nl. van Gurbe Douwstra en Rolling Home.

De hoge notering in de Fryske Top 1000 geeft Rolling Home het vertrouwen om te werken aan een nieuwe Frysktalige topper. Hans Faber: "Űs memmetaal is wichtig foar us leden, de harkers fan Omrop Fryslân stypje űs elts ier wer, dat jout us energy om troch te gean my ut sjongen in ut Frysk"

Kaarten voor bovengenoemde optredens zijn te bestellen via www.rollinghome.nl of aan de zaal in desbetreffende plaats waar het optreden staat gepland.