dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2012Bekiek hele maand 
 
1 febrewary om 17:44
 
Elfstedenkoarts: se binne gek dy Hollannners, mar ik ok!


Kiek we kanne nou wel sęge dat dy Telegraaf-Hollanners gek binne deur te skriëven over de Elfstedentňch, terwyl der nňch wynwakken fan hier tňt Tokio, mar ik bin gyn haar beter. Toen ik fanmiddach út skoal thúskwam was ut earste wat ik deed even naar de Kerkgracht lope om te sien hoe't ut ies der in leit. Nou ik kan jum fersekere dat dit stukje Elfstedenrűte nňch wel un paar sentimeters brúke kan. Mar tňch, ut brúst un bitsje in mij.

Joris Hagting entűsiast horeka-ondernimmer fan De Daaldersplaats, gaat nňch un stapke ferder. Hij fentilearde un moai idee fia de mail. Joris, ik klap ut bericht op myn site hoar, ut is te moai foar mij allienech. Hier lees mar even wat dizze horekaman in hart en nieren skriëft:


Beste Henk,

Een vurig betoog betreft de leegstand in Sneek van jouw zijde heeft mijn creatieve ik aan het denken gezet.
Gezien die niet zo nuchtere Hollanders alweer spreken over de tocht der tochten, worden wij gedwongen alweer na te denken over de mogelijkheden.

In navolging van onze buren in IJlst en hun stadslogement, leek het mij een idee om voor dit evenement de plaatselijke middenstand de beschikbare ruimtes in te richten voor slaapplaatsen.

Op een centraal punt, de Daaldersplaats bijvoorbeeld, kunnen reserveringen aangenomen worden en gepland en voordat de trein naar Leeuwarden genomen wordt kunnen wij het ontbijt verzorgen.
Ondernemers kunnen gezamelijk het ondernemende karakter van Sneek belichten en een mooie publiciteit voor de stad tentoonstellen."


Kiek dat noem ik nňch us de ware pro-aktieve Elfstedentňch ondernimmers geest! Moai bedocht Joris! Laat nou de ferskillende belanghewwenden mar reageare!!