dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2012Bekiek hele maand 
 
8 febrewary om 17:42
 
Stoomtrein definityf útransjeard?!

Ut moaie fan de Elfstedenkoarts is, dat ut krekt liekt ňf de weareld un doedelsak is, dat der gyn problemen mear binne. Su is ut úteraard nyt, hoochút sňrgt un laachje sneeuw dat alle rottechheid bedekt wurdt. Fandaach tussen alle berichten over de eventuele Elfstedentňcht, ut deprimearende nieuws dat de gemeente Súdwest Fryslaan de deurstart fan de stoomtrein blokkeart.


“ Met een mailtje heeft de gemeente Súdwest-Fryslân dinsdagmiddag de stoomtreindroom van velen in de Zuidwesthoek op het zijspoor gerangeerd”, schrijft sjoernalist Koen Pennewaard. As der één sjoernalist is, dy’t ut dossier Stoomtrein fan A tňt Z kent, is ut Pennewaard wel. Uteraard het de LC om kommentaar fraagt bij de betreffende wethouwer. “ In een kort mailbericht komt de gemeente ook niet verder dan ‘ dat het college heeft kennis genomen van de uitwerkingen van de taskforce (…) en concludeert dat er geen aanleiding is tot het uitvoeren van verdere verkenningen. "
Ferrekte spitech dat wethouwer Maarten Offinga gyn ferdere toelichting geve wil an de sjoernalist. Wat nou transparant?!