dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2012Bekiek hele maand 
 
24 febrewary om 17:52
 
Thema avond ‘Kleine school, de krimp en woningbouw’


Op maandag 5 maart wordt er een thema avond over de kleine school, krimp en woningbouw door de CDA fractie van de gemeente Súdwest Fryslân georganiseerd. Voor de gemeente Súdwest Fryslân is dit een belangrijk onderwerp gezien de vele dorpen en kernen die de gemeente rijk is. Door het huidige economische klimaat en verwachte krimp/ontgroening wordt zowel de woningbouw in de dorpen en kernen als de aanwas van kinderen op de kleine basisscholen steeds lastiger. Komt hiermee de leefbaarheid van onze dorpen en kernen in gevaar?


De CDA fractie is van mening dat dit onderwerp niet alleen actueel is in de gemeente Súdwest Fryslân. Het thema loopt door de hele provincie, zelfs door heel Nederland!
Gasten deze avond zijn: Alex Bonnema, directeur van woningbouw vereniging Elkien, Reitze Sybesma, voorvechter van de kleine school en voormalig schoolleider in Gaastmeer, lid van landelijke werkgroep Krimp Hans Halbesma, CDA wethouder gemeente Súdwest Fryslân Gea Akkerman, Tweede Kamerlid Sander de Rouwe en gedeputeerde van de provincie Fryslân, Tineke Schokker. Gespreksleider deze avond is Henk v/d Veer uit Sneek. De thema avond vindt plaats in "Praktijkschool De Diken" Hemdyk 20 in Sneek. U bent van harte welkom! Aanvang is 19.30en de toegang is gratis. Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Voor informatie kunt u bellen of mailen met Pieter Greidanus 06-25211828, pgreidanus14@hotmail.com