dagboek > overzicht
Dagboek maart 2012Bekiek hele maand 
 
1 maart om 09:57
 
Sneker binnenstad gaat voor goud

Herbert de Vries ( links ) & Jan Matser ( Van der Valk Hotel )


Sneek moet de komende anderhalf jaar zijn stinkende best doen om bij te blijven in het rijtje aantrekkelijke winkelsteden. Een naambekendheid van 90 % , een Sneekermeer, een Sneekweek, Lekker Sneek en de King fabrieken alleen is niet genoeg. Het is tijd om de bakens te verzetten vindt een aantal actieve binnenstadondernemers, dat de koppen bij elkaar gestoken heeft en in de vorm van een nieuw-elan project de gastvrijheid van Sneek op topniveau terug wil brengen. Met als kroon op deze inspanning de titel ‘Beste Kleine Binnenstad 2013 van Nederland’.

Nieuw elan

“Het is tijd voor een revitaliseringsronde. Reuring, nieuw elan”, aldus Herbert de Vries, voorzitter van de Vereniging van Sneeker Zakenlieden. “En dat is precies waarom een aantal personen de koppen bij elkaar heeft gestoken om in de vorm van een ‘denktank’ ; dingen in beweging te brengen om uiteindelijk in 2013 Sneek de beste kleine binnenstad van Nederland te maken”.
Dat begint met een drietraps-raket in de vorm van een symposium in drie delen, op verschillende dagen en voor verschillende doelgroepen om de neuzen van de Sneker ondernemers, hun bedrijfsleiders en personeel allemaal één kant op te krijgen, die van de meest gastvrije kleine binnenstad van Nederland.

De spreker die op 14 maart de reeks opent is Jos Burgers, een gepassioneerd spreker en humorist die de praktijk bij de broekriem pakt en het publiek in gooit. Hij neemt zijn publiek mee in situaties van alledag en gebruikt die als illustraties voor zijn verhaal. Na zijn lezing voor de ondernemers doet Burgers hetzelfde nog eens voor bedrijfsleiding en personeel, waarna Jan van Setten de derde trap van de raket voor zijn rekening neemt en personeel laat ervaren wat gastvrijheid werkelijk betekent.

Ondertussen worden er ook al initiatieven ondernomen op andere fronten, zoals de inzet van de elektrische shuttles voor toeristen door de binnenstad van Sneek , gesprekken met de gemeente over centrum-management. Want er zijn meer steden die dezelfde ambitie hebben en Sneek zal vol gas vooruit moeten geven, willen ze in aanmerking komen voor de prestigieuze titel ‘Beste kleine binnenstad 2012’.