dagboek > overzicht
Dagboek maart 2012Bekiek hele maand 
 
3 maart om 13:17
 
Foarbereide op politieke avend





At ik myn metwerking an feleen, dan set ik mij altyd ok foar de folle 100% in. Maandachavend anstaande mach ik un debat leide met as onderwerp 'De kleine skoal, de krimp en woaningbou'. De avend wurdt ňrganiseard deur de CDA-fraksy fan de oudeling SWF. Self bin ik gyn lid fan un politieke partij en dat sal miskyn ok de reden fan de fraksy weest hewwe om mij as gespreksleider op te treden. Fanmňrren hew ik mij inlezen en foarbereid op de avend. Eigenlek hew ik ambivalente gefoëlens at ut over de polityk gaat. Ik fňlch ut op'e foët en ik maakt mij gepast druk over wat de politisy doën en nyt doën. Oulopen week was de week fan Lutz. Ik hew éénkear met har praten, tidens un Gesprek van Sneek bijeenkomst. Se kwam sympatyk over. Ferder sien ik har al jaren bij SC Heerenveen, we sitte nyt fer fan mekaar af op'e tribúne. Hooplek gaat Lutz nyt gebukt onder alles wat in de media over har seid en skreven wurdt. Hilarys ( ňf is ut skandalech ? ) was de opmerking fan Wim de Bie dy't twitterde dat Lutz écht nyt un deur hem bedocht typetje was...Nou ja, maandach mar us hore hoe't de politisy over de kleine skoalen, de krimp en de woaningbou denke. Fanmiddach lekker de wei in teugen al wear de Lemster Bokkings fan CVVO.

Hieronder nňch un kear ut persbericht fan de politike avend:

De CDA-fractie van de gemeente Súdwest-Fryslân, houd op maandag 5 maart een thema-avond met als onderwerp "De kleine school, de krimp en woningbouw" in de dorpen en wijken. Dit onderwerp is actueel, omdat de gemeente SWF veel dorpen met kleine scholen heeft. Woningbouw is hier op dit moment niet aan de orde en de vergrijzing gaat door. De CDA-fractie is van mening dat dit onderwerp niet alleen actueel is in Súdwest-Fryslân, het thema loopt door de hele provincie, zelfs door heel Nederland!



Het CDA heeft Tweede-Kamerlid Sander de Rouwe en gedeputeerde Tineke Schokker voor deze bijeenkomst uitgenodigd. Naast deze twee sprekers is ook Alex Bonnema aanwezig, directeur van woningbouw vereniging Elkien. Namens de gemeente Súdwest-Fryslân zijn wethouder Gea Akkerman en beleidsmedewerker Hans Halbesma aanwezig. Als voorvechter van de kleine school, zal de heer Reitze Sybesma, voormalig schoolleider in Gaastmeer aan de discussie deelnemen.

De gespreksleider deze avond is de heer Henk v/d Veer uit Sneek.

Lokatie voor deze bijeenkomst is "Praktijkschool de Diken" Hemdyk 20 in Sneek.

Aanvang 19.30.