dagboek > overzicht
Dagboek maart 2012Bekiek hele maand 
 
27 maart om 17:34
 
Moai persbericht!

'k Hew wel us mindere persberichten in myn mailboks had! Matthie & Jacob fan harte felisiteard met de hoogste onderskeiding dy't un Sneker mar krije kan! Prima keus!!

Matthie Silvius-Van der Linden en Jacob Boonstra worden benoemd tot Waterpoorters

Sneek Promotion benoemt Matthie Silvius-Van der Linden en Jacob Boonstra tot nieuwe Waterpoorters 2012. De jaarlijkse huldiging van Waterpoorters voor personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt in Sneek zal op maandag 16 april a.s. plaatsvinden op het Waltaplein in het stadhuis van Sneek.

Matthie Silvius-Van der Linden wordt benoemd op grond van haar jarenlange vrijwillige werkzaam− heden als o.a. bestuurslid, schrijfster en speelster voor de Stichting Bonte Sneeker Avond, regeltante voor de Openluchtcomité’s van Teater Snits zoals de Fanfare!, Goudsjeblom en Poddekrűd en een nieuw openluchttheaterstuk in de maak i.s.m. De Sneker Pan, bestuurslid en speelster van Toanielselskip Teater Snits, mede oprichtster van provinciaal toneelgezelschap Toanielselsip Probe en diverse activiteiten voor de postduivenvereniging L’Estafette Sneek, Blauhuster Dakkapel en de Rooms Katholieke Kerk waaronder ook het (mede)schrijven/regisseren van de St. Martinus Revue t.g.v. het 125-jaar bestaand van de St. Martinuskerk.

Jacob Boonstra is jarenlang bestuurslid en penningmeester voor de Vereniging van Sneeker Zakenlieden (VSZ) en is binnen de VSZ ook actief in diverse commissies, zoals de sfeer-en verlichtingscommissie, Sint Nicolaasintochtcommissie, voorzitter en penningmeester van het Cultureel Festival Ut Sneek, bestuurslid Stichting Duurzaam Vervoer Centrum Sneek, bestuurslid van de Stichting Ondernemersfederatie SúdWestFryslân en van ondernemersfonds Binnenstad Sneek. Sinds 1997 is hij secretaris en penningmeester voor de Himmeldeicommissie in Sneek, is penningmeester van Stichting Dicky van der Werffonds en voor de Stichting Exploitatie en Onderhoud Sportaccommodaties Sneek. Verder heeft hij sinds 1992 diverse secretaris−, bestuurs- en leidinggevende functies speltakken uitgevoerd bij Zeeverkennersgroep “Tibrag” te Sneek, is zeilexaminator CWO Scouting Regio Friesland en verzorgt activiteiten voor Stichting Voorzieningen Conventschool. In het verleden heeft Jacob Boonstra vrijwillige activiteiten gedaan voor Scouting Centrum Sneek te Sneek en Tennisvereniging “Nomi” in Sneek.