dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2012Bekiek hele maand 
 
5 ňktober om 15:32
 
As in lyts baaske...

Terwyl ik fanmiddach op ut stadhús was, sach ik Pieter Stellingwerf druk bealegen met dekorstukken foar de teaterfoarstelling ' Ja ik wol! ' Ut leven fan un hardwerkerkende toneelman gaat nyt altyd over roazen en anjelieren. Onderstaande info haalde ik fan de site fan Sult:


Voorstelling Ja ik wol!


Direct kaarten bestellen

Met deze reizende voorstelling bezoekt SULT verschillende trouwzalen van gemeentehuizen in de zuidwesthoek van Friesland. Op deze plaatsen zijn ontelbare relaties bezegeld, hebben partners elkaar het ja woord gegeven. Niet alleen liefdesrelaties worden bezegeld in de gemeentehuizen, zelf gaan veel Friese gemeentes nu ook relaties aan met aangrenzende gemeentes. Na jaren op zich zelf te hebben gestaan, (hebben ze het voornemen) of gaan ze samen als gemeente verder in voor- en tegenspoed, net als binnen een huwelijk. In de nieuwste voorstelling draait alles om het samen verder gaan.

Ja ik wol! is een combinatie van theater, muziek en dans, Jan Arendz neemt de regie van het toneelstuk ‘Wa is bang’ voor zijn rekening een bewerking van ‘Who's afraid of Virginia Woolf’ van Edward Albee. Bewerkt door Marijke Geertsma. Voor de dans zijn Irene Martin en Raymond Guzman van het Kunstencentrum Atrium en hun dansers verantwoordelijk. Deze dans heeft als thema: ‘beloftes voor de toekomst’. Deze dans van verwachtingen, zal worden gedanst door zwangere bruiden en jonge geliefden. De avond wordt afgesloten met een bruiloftsfeest. Een meisje uit de stad trouwt met een jongen van het platteland. Zij geloven beide volop in hun huwelijk, alleen de wederzijdse families hebben zo hun vragen en bedenkingen. De teksten voor het bruiloftsfeest worden geschreven door Ytsje Hettinga. Jonge muzikanten zorgen voor de muziek tijdens het feest. Teatergroep SULT onder regie van Pieter Stellingwerf zijn verantwoordelijk voor de productie en de algehele leiding.

Data en locaties:

14 en 15 september Workum - Merk 1 (UITVERKOCHT)
21 en 22 september Bolsward - Kerkstraat 1 (UITVERKOCHT)
5 en 6 oktober Sneek - Marktstraat 15 (UITVERKOCHT)
12 en 13 oktober IJlst - Stadslaan 75
19 en 20 oktober Witmarsum - Arumerweg 53
2 en 3 november Balk - Dubbelstraat 1 (UITVERKOCHT)
9 en 10 november Wommels - Keatsbaen 1
16 en 17 november Joure - Herema State 1 (17 nov UITVERKOCHT)


De voorstelling begint ‘s avonds om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom en staat de koffie en thee klaar.

Kaartverkoop vrienden:
Kaarten voor vrienden kosten € 19,50 voor de eerste twee kaarten. De andere kaarten kosten dan € 21,-.

Algemene kaartverkoop:
Kaarten voor Ja, ik wol! zijn te bestellen via deze website en telefonisch tussen 16.00 en 18.00 uur op 06-19939621 van woensdag t/m vrijdag.

De kaarten kosten € 21,-. Consumpties tijdens de voorstelling zijn bij de prijs inbegrepen. Wacht niet te lang met het bestellen van de kaarten, het aantal plaatsen voor de voorstellingen op de verschillende trouwlocaties is beperkt.