dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2012Bekiek hele maand 
 
14 ňktober om 21:33
 
Krijt O.N.S. syn 7000 toeskouwers?

Integraal overnomen fan de site http://www.ajaxlife.nl

Voorzitter Harm de Wagt hoopt dat de gemeente Súdwest Fryslân de plannen van ONS Sneek goedkeurt. De hoofdklasser heeft plannen ingediend om bij ONS Sneek - Ajax 7.000 supporters te ontvangen op het Zuidersportpark. Een woordvoerder wijst erop dat de gemeente verantwoordelijk is voor de openbare orde.

Extra tribune

ONS Sneek is van plan een groot feest te maken van de ontmoeting met Ajax in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi en is druk bezig met de voorbereidingen. Daar is een investering mee gemoeid van 40.000 tot 50.000 euro.

Dit bedrag wordt deels gedekt door sponsoren, maar als de gemeente bijvoorbeeld besluit om slechts 2.500 supporters toe te laten op het complex, vreest ONS Sneek dat het geld moet toeleggen op de wedstrijd tegen de landskampioen. Dat willen de Friezen liever niet.

"We zijn van plan langs het veld een grote tribune neer te zetten, waarop 4.000 supporters kunnen zitten, maar ook met een extra tribune moeten we alles in goede banen leiden op ons complex," vertelt De Wagt aan Ajax Life. "Ons sportpark heeft iets stadionachtigs en op een heuvel op het complex kunnen we ook veel mensen kwijt."

Maar dan moet de burgemeester de plannen wel goedkeuren. ONS Sneek overlegt met de gemeente en de plannen liggen inmiddels op het stadhuis. Er wordt gehoopt dat de burgemeester het licht maandag op groen zet. De Wagt weet zeker dat de ONS Sneek een goed plan heeft ingediend, maar de gemeente blijft verantwoordelijk voor de openbare orde.

Als de gemeente bijvoorbeeld slechts 2.500 supporters toestaat op het complex van ONS Sneek, is er een kans dat wordt uitgeweken. Het Abe Lenstra Stadion is dan wellicht een optie. De Wagt heeft contact gehad met Robert Veenstra, de voorzitter van sc Heerenveen.

De Wagt vertelde dat deze week twee keer aan Ajax Life, maar bij een woordvoerster van Heerenveen is hier niets van bekend, zo sms't ze. "Wy ha al mei Hearrenfean oerlis hân, mar wolle it leafst op ús eigen sportpark spylje," vertelde De Wagt vorige week ook in de Leeuwarder Courant.

Veel is afhankelijk van het besluit van de burgemeester, al meldt een woordvoerder van de gemeente dat er vooralsnog geen enkele reden is de wedstrijd te verplaatsen.

Ook Ajax gaat er vanuit dat de wedstrijd woensdag 31 oktober gewoon in Sneek wordt gespeeld. Er zijn vierhonderd kaarten beschikbaar en de verkoop start zaterdag. Er is sprake van vrij vervoer.