dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2012Bekiek hele maand 
 
23 ňktober om 12:20
 
Pol van Boekel skeids bij O.N.S. - Ajax

Van Boekel, zoon van voormalig grensrechter Jos van Boekel, was van 1994 tot 2000 een vaste waarde in het eerste elftal van VVV-Venlo. Toen zijn contract niet werd verlengd besloot hij over te stappen naar JVC Cuijk, om via deze hoofdklasser zijn rentree te maken in het betaald voetbal. Na een half jaar kwam hij echter tot de conclusie dat vanwege de lagere trainingsfrequentie en de onpraktische trainingstijden bij de amateurs er weinig kans was op een terugkeer,[2] en de verdediger legde zich toe op een scheidsrechterscarričre.

Van Boekel had al in het seizoen 1999-2000 zijn debuut gemaakt als scheidsrechter in het amateurcircuit, tijdens een wedstrijd tussen vijfdeklassers HRC en SVVH. Na een scheidsrechtercursus voor oud-profvoetballers werd hij bevorderd naar de C-lijst van de KNVB, en op 14 mei 2004 debuteerde hij in het betaald voetbal bij een wedstrijd tussen FC Dordrecht en TOP Oss. Een jaar eerder was hij - in de functie van vierde official - reeds ingevallen voor de geblesseerde Jan Wegereef.[3] De ex-voetballer promoveerde binnen zeer korte tijd via de B- naar de A-lijst, waardoor hij bevoegd was in de eredivisie te fluiten. In 2007 werd hij door Voetbal International gekozen tot op één na beste arbiter achter Roelof Luinge. Beiden haalden gemiddeld 3 van de 5 sterren per wedstrijd volgens het rankingsysteem van VI, maar omdat Van Boekel 7 duels minder had gefloten eindigde hij op de tweede plaats.

Per 1 januari 2008 is de ex-VVV'er gepromoveerd tot FIFA-scheidsrechter, waarmee hij internationale wedstrijden mag fluiten. De arbiter, die parttime als hypotheekadviseur actief is, woont in Venray.

In 2012 floot hij de KNVB bekerfinale tussen PSV en Heracles Almelo

( brňn Wikepedia )