dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2012Bekiek hele maand 
 
26 ňktober om 18:04
 
Hanneke Frankena fan Valentijn weareldkampioën bloemskikken!!

BARCELONA / SNEEK – Hanneke Frankema uit Sneek is in Barcelona uitgeroepen tot wereldkampioen bloemsierkunst. Een vijfkoppige jury van de Escola d’Art Floral de Catalunya in Barcelona heeft, uit de inzendingen van 51 deelnemers uit diverse landen, aan de creaties van Hanneke de eerste prijs toegekend.
De Barcelona World Flower Cup is een nieuwe, internationale bloemsierkunstwedstrijd die via internet wordt gehouden. Het is de eerste keer dat een dergelijke wedstrijd op deze wijze is georganiseerd. Vaak moesten de deelnemers naar het organiserende land afreizen om daar ter plekke hun creaties te vervaardigen. Nu konden alle deelnemers de strak omschreven opdrachten in hun eigen atelier uitvoeren en volgens duidelijke spelregels fotograferen.


De tweedelige opdracht bestond uit het creëren van een bruidsboeket én een arrangement op basis van een Oasis- bolvorm. Van elk bloemwerk is een overzichtsfoto gemaakt, een foto van bovenaf en een foto van een interessant detail. Daarnaast moesten vijf foto’s worden ingestuurd van het stappenproces in het vervaardigen van het bolvorm arrangement. De foto’s zijn via internet verzonden en zo zijn beide creaties door de jury beoordeeld. Op zowel het bruidsboeket als het arrangement scoorde Hanneke het hoogst aantal punten. Daarmee liet ze deelnemers uit Jakarta, Indonesië (2e prijs) en Barcelona, Spanje (3e prijs) en 48 andere deelnemers uit diverse landen achter zich.

Het is niet de eerste keer dat Hanneke Frankema in de prijzen valt. In 2004 behaalt zij de 2e plaats op het Nederlands Kampioenschap Worldskills Floral Movement, in 2007 wordt zij Nederlands Kampioen Bloemsierkunst, in 2008 behaalt zij de 6e plaats op het Europees Kampioenschap en nu dus de kroon op haar werk: Wereldkampioen 2012 World Flower Cup.

Arrangement van bolvorm Oases, de winnende creatie van Hanneke Frankena

Hanneke Frankema behaalde na verschillende opleidingen in bloemschikken in 2006 haar diploma Meesterbindster. In datzelfde jaar neemt zij de exclusieve Bloembinderij Valentijn in Sneek over en verhuist zij de zaak in 2010 naar haar eigen en bijzonder Jugendstil pand aan de Gedempte Pol in Sneek, welke zij voortzet onder de naam: bloem en styling Valentijn

Bruidsboeket: de winnende creatie van Hanneke Frankena!

( foto's Valentijn/Pim van der Maden )